Референдум срещу скъпотията в Швейцария

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

Пробив в медицината – кръвен тест открива рак Експерименти с 1005 пациенти показали 70% успеваемост

Джеймс Матис: САЩ са изправени пред нарастващи заплахи от Китай и Русия

Община Варна влага още 3 млн.лева в Морската градина

Още около 3 млн.лева ще бъдат вложени в емблематичната Морска градина на Варна, съобщиха от пресцентъра на общината. Предстои да се оформи ново арт пространство „Под дъгата“- за културни, артистични и публични събития на открито. Проектантите предвиждат възможност за експозиция на археологически артефакти, лятна читалня и малка сцена.

Специално внимание се отделя на розариума, около който ще бъде възстановена настилката от естествен камък, водните площи, ще бъде поставено подходящо парково осветление. Ще бъдат аранжирани колекции от различни сортове рози. За зона на алпинеума проектът предвижда запазване на скалната композиция в максимална степен, възстановяване на водните ефекти, както и на „Моста на желанията“. Ще бъдат ремонтирани каменните пейки, зелените площи и ефектното осветление.

Четвъртата зона предвижда изграждане на мостче над канала между Аквариума и Планетариума, ремонт и подходящо обновяване на релефния макет на акваторията на Черно море, ново осветление. Предвидено е и изграждане на алея за велодвижение, успоредна на централния булевард „Княз Борис I“.

Средствата за втория етап от обновяването на Морската градина във Варна са от ОП“Региони в растеж“, като проектът ще бъде съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство/НИНКН/.

От общината продължават контрола за недопускането на коли в Морската градина. Досега са съставени близо 5000 фиша и 107 акта за административни нарушения. Още в първия си мандат през ноември 2013 г. кметът Иван Портних издаде две заповеди за забрана на движението и паркирането на автомобили по алеите на парка.Съдът отмения някои точки в тях, но в изпълнение на Закона за движение по пътищата и общинската наредба за обществения ред се извършват ежедневни проверки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.