Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михайлов титуляр срещу Парагвай

Община Варна влага още 3 млн.лева в Морската градина

Още около 3 млн.лева ще бъдат вложени в емблематичната Морска градина на Варна, съобщиха от пресцентъра на общината. Предстои да се оформи ново арт пространство „Под дъгата“- за културни, артистични и публични събития на открито. Проектантите предвиждат възможност за експозиция на археологически артефакти, лятна читалня и малка сцена.

Специално внимание се отделя на розариума, около който ще бъде възстановена настилката от естествен камък, водните площи, ще бъде поставено подходящо парково осветление. Ще бъдат аранжирани колекции от различни сортове рози. За зона на алпинеума проектът предвижда запазване на скалната композиция в максимална степен, възстановяване на водните ефекти, както и на „Моста на желанията“. Ще бъдат ремонтирани каменните пейки, зелените площи и ефектното осветление.

Четвъртата зона предвижда изграждане на мостче над канала между Аквариума и Планетариума, ремонт и подходящо обновяване на релефния макет на акваторията на Черно море, ново осветление. Предвидено е и изграждане на алея за велодвижение, успоредна на централния булевард „Княз Борис I“.

Средствата за втория етап от обновяването на Морската градина във Варна са от ОП“Региони в растеж“, като проектът ще бъде съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство/НИНКН/.

От общината продължават контрола за недопускането на коли в Морската градина. Досега са съставени близо 5000 фиша и 107 акта за административни нарушения. Още в първия си мандат през ноември 2013 г. кметът Иван Портних издаде две заповеди за забрана на движението и паркирането на автомобили по алеите на парка.Съдът отмения някои точки в тях, но в изпълнение на Закона за движение по пътищата и общинската наредба за обществения ред се извършват ежедневни проверки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.