Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Община Варна може да събере близо 10 млн. лева данъци повече

До края на изминаваща година се очаква община Варна да събере близо 10 млн.лева данъци повече от планираните, съобщи за „Труд“ зам.-кметът по финанси Пейчо Пейчев. Според актуализацията на бюджета преизпълнението на данъчните приходи е с над 5 млн.лева спрямо първоначално заложеното.

Най-голям ръст бележи събираемостта на данъка върху превозните средства -с 4.5 млн.лева и с над 1 млн.лева от данъка върху недвижими имоти. Причината повече варненци с автомобили да започнат да плащат задълженията си е интегрираната система с КАТ, която дава цялата информация за регистрираните превозни средства. Повече пари от данък сгради са вкарани в местната хазна от активното събиране на стари и просрочени задължения.

„От туристическия данък са постъпили 300 000 лева повече от заложените 4 млн.лева, което се дължи на по-добрия летен сезон в сравнение с предни години. Работим в посока за увеличаване на приходната част на данъците, включително и със събираемостта на такса смет, да стигнем ръст от 10 млн.лева“ , посочи зам.-кметът.

Предстои актуализацията на бюджета на Варна да бъде одобрена на предстоящата сесия на ОбС от 243 700 000 лева на 253 870 000 лева. Има завишение на разходната част в макрорамката, което идва от допълнителните средства, отпуснати за справяне с последствията от бедствието в „Аспарухово“, както и от допълнително пари за образование. Изхарчени са и с около 3 милиона лева повече за социални дейности.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.