Община Варна подава проектни идеи за над 58 млн. лв. по програма „Развитие на регионите“

 Две основни и 18 резервни проектни идеи подава Община Варна за финансиране по програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Програмата подкрепя изпълнението на интегрираните териториални стратегии на десетте големи градски общини, които са от значение за балансираното териториално развитие на страната, а определената за Варна сума е близо 58,5 млн. лв., съобщиха от местната администрация.

Според зам.-кмета Павел Попов, който е ръководител на звеното по подбор, морската столица се нарежда на второ място след София по брой постъпили проектни предложения. Право да подават такива имат всички заинтересовани лица, които са допустими според изискванията. В първия етап са отпаднали две идеи.

Допуснатите 20 са в областта на енергийната ефективност, пътната, образователната, културната инфраструктура и здравеопазването. Двата идейни проекта с най-много точки включват повече обекти и зони за въздействие, а реализацията им би повлияла върху най-голям брой хора, стана ясно след заседание на Комисията по подбор. Окончателното решение за финансиране ще бъде взето до края на тази година от Комисията за наблюдение към управляващия орган.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони