Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

US президентът даде Голан на Израел Израелските ВВС бомбардираха цели в Ивицата Газа

Израел започна да нанася удари в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел

Община Варна прави индустриална зона с бизнеса и държавата

Община Варна обединява терени и ресурс с държавата и частния бизнес за изграждане на модерна индустриална зона на брега на плавателния канал езеро-море. Целта е тя да стане атрактивна за привличане на чужди и български инвеститори. Кметът на града Иван Портних подписа меморандум за сътрудничество с „Национална компания индустриални зони“ЕАД и частната „Транзитна търговска зона“АД.

С тях ще бъде направено общо сдружение, което ще инвестира в инфраструктура и условия за реализация на подготвените кадри във Варна. Градът има 6 ВУЗ-а с над 40 000 студенти, както и добри географски и логистични дадености в Черноморския регион и като най-източната точка на Европа, припомни Портних.

Стана ясно, че общината има свои терени, които се ширят на 220 дка, държавата -няколко парцела по 1.5 до 10 дка, а „Транзитна търговска зона“-над 160 дка, но близо 1/3 от тях в сервитутна зона и в акваторията на канала. Терените в близост до пристанището са удобни за производство и складови бази.

Инвеститорите мислят 20-30 години напред, за това търсят доброто кадрово обезпечаване за своя бизнес, посочи голямото предимство на Варна Стефан Стайков, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“. При успешно сътрудничество с местната власт в страната са създадени индустриални зони край София, Пловдив, Видин, Русе, Бургас и Шумен. Само за последните две години край София и Божурище са привлечени над 280 млн.лева, каза Стайков.

В създадената от 2001 г. „Транзитна търговска зона“ фирми са вложили над 2 млн.лева, развили са над 7 вида производство и са осигурили работа на 160 служители, посочи нейният представител Юлиян Гендов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.