Община Варна пусна наръчник за родители на хлапета в забавачките

"Какво е необходимо да знаете за детската градина" е заглавието на наръчник, който пусна община Варна за родителите на най-малките в забавачките срещу новата учебна година. Цветната диплянка е засега в тираж от 10000 броя и дава конкретна информация за реда и правилата  в детската градина и в помощ за по-лесна адаптация най-вече на малчуганите от първа група, посочи Лилия Христова, шеф на дирекция "Образование и младежки дейности".

В наръчника се разграничават ясно и точно даренията, на които има право настоятелството, като изрично се подчертава какво не трябва да се иска от родителите-например, хигиенни консумативи. Общинската дирекция е подела битка срещу  пластмасовите чаши в детските заведения, което е важно, както за екологичното възпитание така и за здравето на хлапетата. Те могат да използват само съдове от алпака или порцелан.

Наръчникът припомня на родителите да не водят неизлекувани децата си в забавачката, както и това, че 5-6 -годишните предвид предучилищната им подготовка не могат да отсъстват повече от 10 дни. Посочени са датите за плащане на образователната услуга, както и правото на всяко семейство да избере електронния или касов начин за това. Наръчниците вече са раздадени на директорите на общинските детски заведения във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България