Местим часовниците с час напред тази нощ

Усмивки от старите ленти Преди половин век автомобилните премиери също са зрелищни

Китай предупреди САЩ, че може да защити националните си интереси при търговска война

Служител на германско летище спря пиян пилот да се качи в самолета

Бомбаджия джихадист влиза в затвора за 34 години, за да учи Корана 18-годишният иракчанин заложил взрив в лондонското метро

Британският „Таймс“ твърди: И България гони руски дипломати

Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

120 снегорина чистиха в София тази нощ

Oтбелязаха 20-тата годишнина от създаването на Апелативна прокуратура–Бургас

Разследващ екип влезе в офисите на “Кембридж Аналитика” в Лондон

Местим стрелките с час напред

Почина френският полицай, показал героизъм при нападението в град Треб

Майка и дете са в болница след катастрофа в София

S&P повиши рейтинга на Испания въпреки каталунската криза

Валежите продължават и днес

Община Велико Търново внедрява нови електронни услуги

Снимка: Община Велико Търново

Община Велико Търново внедрява нови електронни услуги, за да разшири платформата си и да отговори адекватно на обявената от правителството на Република България политика за намаляване на административната тежест. Благодарение на подписания договор между кмета на Велико Търново Даниел Панов и ръководството на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите, в най-скоро време кандидатите по обществени поръчки вече няма да предоставят удостоверенията за липса на задължения към държавния бюджет. Те ще бъдат предоставяни автоматично на общинската администрация, благодарение на добрата комуникация с НАП и интегрирането на регистрите.

Новината бе обявена по време на пресконференция, дадена от секретаря на Община Велико Търново Мина Илиева, от директора на общинската дирекция „Административно обслужване” Розалия Стефанова и началника на отдел „Информационно-техническо обслужване” Павел Христов.

„Нововъведението представлява много важна антикорупционна стъпка”, подчерта Мина Илиева. Тя припомни, че още преди година Община Велико Търново и ТД на НАП са подписали партньорски договор. Сред преимуществата за гражданите и фирмите е облекчената процедура при технически прегледи на автомобили – чрез интегрирането на регистрите както в сектор „Пътна полиция”, така и във всички пунктове в реално време бива предоставяна информацията за платен данък МПС.

Община Велико Търново е готова технически да предоставя по електронен път – чрез електронен подпис, още три услуги в сферата на гражданската регистрация – удостоверенията за брак, за семейно положение /общ статут/ и за семейно положение – пълен статут /съпруг, съпруга, деца и пр./ Практиката показва, че заявките за този тип административно обслужване са над 30% от общия брой. От началото на годината Община Велико Търново е предоставила 19 431 административни услуги, като 7326 от тях касаят гражданската регистрация.

До есента предстои и внедряването на мобилно приложение в помощ на хората със слухови и говорни увреждания. В централния информационен център на Община В. Търново те ще имат възможност в реално време да се свържат с преводач. В реално време той ще насочва както тях, така и съответните служители от администрацията към желаната административна услуга. Предстои и въвеждането на електронен обмен на данни с органите по кадастъра.

Община Велико Търново остава сред водещите администрации в България по внедряване на услуги, извършвани по дигитален път, като непрекъснато се стреми да повишава качеството при обслужването на физически и юридически лица.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.