На 18 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 18.11.2019

Алхимията – наука или магьосничество

Кларинетът – кармата на фамилия Димитрови Три поколения проправят пътя на музикалния инструмент в България

Георги Дерменджиев: Гледаме напред Капитанът Ивелин Попов може и да отложи оттеглянето си от националния

Еврото помага на Германия да не се превърне в Япония

Трето наводнение за седмица във Венеция

Без привилегии за имигрантите от ЕС Ще се чакат 5 г. за социални помощи и ще се плаща допълнителна такса за здраве

11 души бяха ранени при стрелба в кафене в Одрин

Суецкият канал навърши 150 години (ИНФОГРАФИКА) Идеята била замислена още от фараоните

България с исторически успех над Чехия

Израел, САЩ, Германия, Италия и Гърция проведоха военни учения за борба с руските С-400

Половината учители излизат в пенсия

Кметът Фандъкова награди Тео Ушев за принос към културата на София

Съсипаха от подигравки певицата Андреа заради фотошоп Освен недостатъците по лицето си заличи и зърното

Община Велико Търново готви модернизация на градския транспорт и паркирането

Община Велико Търново е в процес на подготовка на нови решения за градския транспорт, трафика в Старата столица и паркирането. Планираните мерки ще бъдат реализирани с проекта за интегриран градски транспорт, който предстои да бъде представен за оценка по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 тази есен. Близо 11 милиона лева безвъзмездна финансова помощ ще бъдат инвестирани за редица дейности, целящи качествено подобрение както на транспортните услуги, така и на транспортната инфраструктура.

Инвестиционното намерение за интегриран градски транспорт е включено като проект за реализация в Общинския план за развитие на община Велико Търново/2014-2020/, а също е част и от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Велико Търново. Двата стратегически документа са били предмет на публични обсъждания още през 2013 и 2014 година.

Нова основна линия, която ще бъде обслужвана с електрически автобуси, ще бъде създадена с реализацията на проекта. Екологичните превозни средства ще свързват бъдещите два буферни паркинга с центъра и старата част на Велико Търново, където са основните исторически забележителности и туристически атракции. Планираните локации на буферните паркинги са в района на бившето сержантско училище и в подножието на Балдуиновата кула. Подвижният състав за обслужване на линията следва да е с най-висока степен на екологичност и да отговаря на изискванията и стандартите на Европейския съюз за изхвърляне на вредни емисии в атмосферата.

Линията е част от намерението за предлагане на транспортна схема с алтернативни маршрути, като по този начин се цели оптимизация на транспортно-комуникационната система на Велико Търново. Съвременна информационна система ще дава информация в реално време за движението на автобусите. 22 електронни табла ще бъдат монтирани на спирките с най-голям пътникопоток.

Изграждане на пешеходен надлез над улица „Магистрална”, преустройство на кръстовищата край Беляковско шосе и Летния театър, преасфалтиране на 4 километровия булевард „България”, модернизация на четири светофарни уредби и внедряване на информационна система за паркиране са също сред предвидените за изпълнение мерки.

С изграждането на буферните паркинги и въвеждането на интелигентни транспортни решения ще бъде облекчена работата както на синята зона във Велико Търново, така и на останалите безплатни зони за спиране и престой.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.