Египет показа откритите преди дни 30 саркофага с мумии (ВИДЕО, СНИМКИ)

Показаха две от новите станции на метрото

Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера в София

Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

Сиди от ВМРО със сигнал до Външно министерство заради антисемитските коментари на Белев Депутатът подготвя и сигнал до ЦИК

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Община Велико Търново дава едномесечен срок за погасяване на стари данъчни задължения

Община Велико Търново дава едномесечен срок на жителите на населените места да погасят задълженията си за местни данъци и такси, които са натрупани за предходни години и са надлежно установени с административни актове. Това обяви заместник-кметът Снежана Данева-Иванова по време на работна среща с кметовете и кметските наместници, провела се днес в Общината. Мярката има за цел да насърчи доброволното изпълнение, поясни Снежана Данева-Иванова.

Компромисът дава възможност на жителите на населените места да спазят задълженията си, без да се налага да плащат допълнителни такси за принудително изпълнение. „Процедурите чрез съдия-изпълнител оскъпяват дължимото с близо 30%. С настоящата възможност хората могат да си спестят тези допълнителни разходи”, коментира Снежана Данева-Иванова.

Ако в едномесечния срок жителите не се отзоват, ще бъдат задействани законовите процедури за принудително събиране на установените с актове стари задължения за местни налози.

Към кметовете и кметските наместници бе отправен апел да насърчат събираемостта на местните налози в населените места. „Обмисляме от 2018 година да бъдат отпускани допълнителни финансови ресурси към бюджетите на тези кметства и кметски наместничества, които се справят най-добре”, каза още Снежана Данева-Иванова.

Работната среща засегна и други въпроси, свързани с населените места в общината. На питания за язовирите заместник-кметът проф. Георги Камарашев обясни, че вече е стартирала процедурата по изготвянето на технически паспорти на общинските водоеми. Комисия ще ги обследва и при нужда ще бъдат предприети дейности по почистване, подмяна на елементи и пр. „Няма язовири, чието състояние понастоящем да е опасно или предаварийно”, категоричен бе проф. Камарашев пред кметовете и кметските наместници.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.