Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Община Велико Търново е сред първите в страната с уеб ГИС приложение

Платформата показва постиженията на Старата столица

Общинска администрация Велико Търново стартира специализирано ГИС приложение „Новият облик на Велико Търново“, с което по иновативен начин представя изпълнените проекти през последните 4 години. По този начин е подпомогната и улеснена комуникацията с гражданите, като се прилага на практика концепцията за съвременно електронно управление.

За улеснение на гражданите и максимална прозрачност, чрез приложението, върху онлайн карта на общината, е визуализирана информация за реализираните през годините проекти и инициативи, финансирани както от собствения и национален бюджет, така и по програми от Европейския съюз. Платформата показва основна информация, заедно със снимков материал и точното местоположение на всеки един от реализираните проекти.

ГИС приложението е интегрирано на сайта на общината на адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/evrofinansirane/noviyat-oblik-na-veliko-tarnovo/, свободно достъпно за всички заинтересовани страни. По този начин гражданите на Община Велико Търново могат да видят и получат информация в синтезиран вид, къде и какви инициативи са били реализирани през последните години, в това число модернизацията на образователната инфраструктура, подобренията на бизнес средата в Западна индустриална зона, множеството съхранени в автентичен вид градски пространства, ремонти на ключови булеварди, улици, обекти на обществената инфраструктура и много други.

Приложението е базирано на световно утвърдената ГИС платформа ArcGIS, което позволява на общината да надгражда и развива и обогатява функционални възможности в бъдеще.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.