Румен Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, нито един загинал летец

Децата в риск са уязвими от социалния закон Социалистите пращат текстовете в Конституционния съд

Проф. Олег Асенов: Електронната система за тол таксите ще помага срещу нерегламентирания превоз на пътници

Нинова: В правилника на парламентарната групата на БСП няма партийни наказания

Соцвеличия почетоха паметта на Христо Христов (снимки) 100-ина души, работили във външната търговия отбелязаха 88-ия рожден ден на бившия си министър, който почина на 16 ноември

Прокуратурата в Италия разследва Матео Салвини заради служебни полети

НЗОК отпуска безплатно по 2 лекарства за заболяване Лекари се оплакват от новия Националния рамков договор, който предстои да бъде подписан

Сидеров: Не съм част от управлението! Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер

АПИ: 70% от българите смятат за справедливо камионите и автобусите да плащат по-високи такси

Владислав Горанов: Радев е приел ролята на опозиционен лидер, но понякога с това вреди

Доналд Тръмп нападна Грета Тунберг: Кротни се!

Разследват кардиолози за източване на Здравната каса

Брад и Анджелина ще си поделят децата за Коледа

Тома Биков: Радев е избрал ролята на президент, който разделя обществото

Кьосев против събрание, но се кандидатира

Община Велико Търново подпомага Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ Близо два пъти повече са учениците спрямо миналата учебна година

Община Велико Търново ще дофинансира дейността на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. 38 000 лева допълнително ще получи училището към делегирания бюджет за 2019 година, а подпомагането се налага заради по-малкия брой ученици.
Предложението на кмета Даниел Панов и общинската администрация бе одобрено по време на днешната сесия на Общинския съвет.
За първи през последните седем години учениците в най-старата великотърновска гимназия се увеличават почти двойно. За учебната 2018-2019 година те са били 42-а, разпределени в пет паралелки. В настоящата учебна година възпитаниците вече са 70 и са сформирани шест класа. Положителна оценка по време на заседанието на местния парламент получи и ръководството на гимназията начело с директора Павлин Витанов.

В началото на годината Общината отпусна близо 11 000 лева на Хуманитарна гимназия за оборудване на специализиран кабинет по журналистика.

Новият тренировъчен терен за футбол във Велико Търново ще носи името на футболната легенда Трифон Иванов, реши местният парламент, одобрявайки предложението на инициативен комитет.

Положително бе и решението за освобождаване на учениците на Спортно училище „Георги Живков“ от таксите за ползването на общежитие. Добрата практика бе въведена от Даниел Панов и екипът му още от възстановяването на учебната институция преди седем години и е сред факторите за привличане на ученици от цяла България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.