Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

Кушията в Априлово през обектива на “Труд” (СНИМКИ)

Мъже с качулки запалиха камиони и багери на транспортна фирма

МВнР: Избягвайте пътувания на Балканите заради тежката зимна обстановка

Махат „Александър Велики“ от летището в Скопие (ВИДЕО)

Нови изисквания към общинските съветници ще има от следващия мандат

60-годишен закон засяга над 10 000 деца годишно у нас Игра „Не ме съди, човече” събра родители и хлапета във Варна

Цветан Цветанов в Симитли: Президентът желае скандали, огорчен е, че не може да управлява страната еднолично (СНИМКИ)

Деца на Фондация „Димитър Бербатов“ със златни медали от математическа олимпиада

Цачева отряза надзирателите за 20% увеличение на заплатите Ще се търсят възможности в бюджета за следващата година

Историята за мезе С торта „Опълченците на Шипка” се отчете президентството преди 10 години

Шофьори причинили катастрофи с пострадали, жалят присъди Въззивните дела са насрочени за идната седмица в Окръжния съд във Велико Търново

Музей „Етър” в Габрово продава мартеници от гайтани в помощ на болни деца 412 мартеници от цялата страна са изпратени за участие в конкурса

Община Велико Търново проучва в Норвегия партньори в областта на енергийната ефективност

Снимка: pixabay.com

Община Велико Търново проучва в Норвегия потенциални партньори в областта на енергийната ефективност. Представители на местната администрация ще участват в работен семинар и срещи, които ще се проведат през тази седмица в Осло. Целите са обмен на добри практики, опит и постижения, заедно с намиране на нови сътрудничества в рамките на програма БГ 04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“.
Организатори на международния семинар са Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“ и „Осло – международен хъб“. Темите на срещите са свързани използването на геотермалната енергия за отопление и охлаждане на сгради, подобряване на енергийната ефективност в тях, изпълнение на пилотни проекти за обекти с почти нулево потребление на енергия. Дискусията ще обхване също въпроси, касаещи модернизацията на уличното осветление чрез смарт-технологиите, мониторинг на потреблението на енергия в сгради общинска собственост и др.
Целта е установяване на отношения с различни организации, за да бъдат подготвени нови проекти в сферите на енергийната ефективност и сигурност, по линия на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежката програма 2014-2020. Партньор по нея е Норвежкият департамент за водни ресурси и енергийни източници. Общият ресурс е 28 милиона лева.
Международната среща в Осло се провежда по линия на програма БГ 04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, с финансова подкрепа чрез фонда за двустранни отношения и Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.