На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Община Велико Търново спечели голямата награда в първия по рода си рейтинг на учещите администрации

Община Велико Търново спечели голямата награда в първия по рода си рейтинг на учещите администрации. Пилотното проучване бе дело на Института по публична администрация към Министерски съвет. Независимото изследване бе проведено сред централните и териториалните организации.

Община Велико Търново е класирана на първо място и по резултати изпреварва редица централни администрации. Призът бе връчен на специална церемония, по време на която присъстваха заместник-кметът и секретарят на община Велико Търново проф. Георги Камарашев и Мина Илиева.

При изследването е използвана методология на проф. Дейвид Гарвин и негови колеги от Харвардския университет. Три са основните показатели – изграждане на подкрепяща ученето организационна структура, въвеждане на конкретни процеси и механизми за учене, както и налагане на лидерски стил, който стимулира ученето.

nagrada-1

Община Велико Търново постига резултати, с които категорично стои най-високо от българските администрации. Оценките надхвърлят дори средните нива за различни чуждестранни организации, представени в базата данни на Гарвин и колеги.

Най-много точки община Велико Търново получава за компонентите „Психологическа сигурност”, „Ценене на различията”, „Анализ”, „Обучения”, „Среда, стимулираща ученето”, „Трансфер на знанията”, „Лидерство”, „Процеси на учене”.

По време на церемонията по награждаване бе подчертано, че наградата показва високото ниво на административен капацитет на служителите от общинската администрация. Проф. Георги Камарашев обясни, че в процеса на учене са ангажирани служители от всички нива административната структура и дори кметът на Велико Търново Даниел Панов в момента защитава докторантура. Отчетено бе и голямото значение на рейтинга на учещите администрации за привличането на инвеститори и организирането на редица национални и международни събития.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.