Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Община Велико Търново с награда за добра практика „С грижа за възрастните хора“

Снимки: Община Велико Търново

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова участва в церемонията по връчването в София на наградите на Програмата за добри практики в местното самоуправление на Съвета на Европа и Фондацията за реформа в местното самоуправление. В конкурса се съревноваваха 29 проекта на 19 общини и 1 районна администрация.

unnamed-26Димитрова награди призьорите в категорията „Социални иновации и партньорства“, в която първото място спечели община Велико Търново с добрата практика „С грижа за възрастните хора“.

По време на стилната церемония наградата бе получена с благодарност от Заместник кмета на общината „Хуманитарни дейности“ господин Ганчо Карабаджаков.

Основната цел на проекта е изграждане на комплексни методи за превенция на престъпността и намаляване риска от социална изолация. Инициативата е реализирана в широко партньорство на община Велико Търново с МВР, неправителствени организации, кметове и кметски наместници на населените места в общината, центрове за работа с деца, младежи и бизнеса.

ns-2Община Велико Търново участва с проекта си в категорията „Социални иновации и партньорства“.

“Подавам ръка към всички общини, като представител на изпълнителната власт за продължаване на диалога и доброто партньорство. В местната власт има натрупана много експертиза и висок капацитет, който може да се използва за справяне с предизвикателствата в грижите към уязвимите групи лица”, заяви заместник-министър Димитрова.

Второто място в категорията “Социални иновации и партньорства” спечели община Свищов за изграждането на Кризисен център към кметство Овча Могила. Номинации в категорията получиха още добрите практики на община Габрово „Приеми ме на село“ и националната кампания на община Добрич „Зрънце живот“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете