На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Община Велико Търново с награда за добра практика „С грижа за възрастните хора“

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова участва в церемонията по връчването в София на наградите на Програмата за добри практики в местното самоуправление на Съвета на Европа и Фондацията за реформа в местното самоуправление. В конкурса се съревноваваха 29 проекта на 19 общини и 1 районна администрация.

unnamed-26Димитрова награди призьорите в категорията „Социални иновации и партньорства“, в която първото място спечели община Велико Търново с добрата практика „С грижа за възрастните хора“.

По време на стилната церемония наградата бе получена с благодарност от Заместник кмета на общината „Хуманитарни дейности“ господин Ганчо Карабаджаков.

Основната цел на проекта е изграждане на комплексни методи за превенция на престъпността и намаляване риска от социална изолация. Инициативата е реализирана в широко партньорство на община Велико Търново с МВР, неправителствени организации, кметове и кметски наместници на населените места в общината, центрове за работа с деца, младежи и бизнеса.

ns-2Община Велико Търново участва с проекта си в категорията „Социални иновации и партньорства“.

„Подавам ръка към всички общини, като представител на изпълнителната власт за продължаване на диалога и доброто партньорство. В местната власт има натрупана много експертиза и висок капацитет, който може да се използва за справяне с предизвикателствата в грижите към уязвимите групи лица“, заяви заместник-министър Димитрова.

Второто място в категорията „Социални иновации и партньорства“ спечели община Свищов за изграждането на Кризисен център към кметство Овча Могила. Номинации в категорията получиха още добрите практики на община Габрово „Приеми ме на село“ и националната кампания на община Добрич „Зрънце живот“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.