Община Велико Търново увеличава размера на наградите „Трети март” и „Св. Патриарх Евтимий”

Учител и колектив на годината ще получават по 1000 лева, курсант отличник – 5000 евро

Кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов внася предложение в местния парламент за изменение на Наредбата за символите и наградите. Целта на промените е увеличение на размера на три награди – за „Учител на годината” и „Колектив на годината”, които са в основата на приза „Св. Патриарх Евтимий”, и наградата „Трети март”.

До сега избраните за „Учител на годината” и „Колектив на годината” в системата на предучилищното и училищно образование получаваха грамота, плакет и 500 лв. Предложението на инж. Панов е паричната сума да се увеличи на 1 000 лв.

Левовата равностойност на 5 000 евро да стане наградата „Трети март” е другото предложение на кметът на община Велико Търново.

Призът се връчва ежегодно на специализант отличник от НВУ „Васил Левски”, като досега беше в размер на 3 000 евро. Традиционно Общината удостоява и един студент от ВТУ с Академична награда от 5 000 евро, като с промяната ще се постигне синхронизация между двете награди. Средствата се дават на заслужили възпитаници за тяхната бъдеща реализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони