Ресторантите в Саудитска Арабия вече без отделни входове за мъже и жени

Нено Димов: Париж e по-замърсен от София, но това не ни успокоява

Костов пак игра за „Левски“ след четири месеца

Тръмп: Северна Корея може да загуби всичко заради враждебността към САЩ

АБВ пише на „Булгартрансгаз” за „Турски поток” Питат за конкретен пусков срок

Опозицията в Беларус на протест срещу задълбочаващата се интеграцията с Русия

Ски зона Банско пусна писти заради студентите

„Икар от Кочериново” грабна наградата за дебют

Съдят старец за убийство с бастун след запой

ВАР все по-близо до Първа лига

Продават резиденция за рекордните 6,5 млн. евро Пура бар и библиотека привличат купувачите

Защитата на ЦСКА №1 в елита

Джонсън призна грях – карал колело на тротоара Ново проучване отново дава мнозинство за торите

Шефът на БНБ: Икономическият растеж в България е един от най-високите в ЕС

Джошуа „избяга“ от Руис, ще бяга и от Кобрата

Община Велико Търново успешно реализира предоставянето на механизма „Лична помощ“ На изпълняващи длъжността "Личен асистент"са изплатени 20 399 лева

Община Велико Търново успешно реализира предоставянето на механизма „Лична помощ“ по реда на Закона за личната помощ с 35 ползватели и 35 лични асистенти. С тях са сключени трудови договори, съобразно определените месечен брой часове в издадените от Дирекция „Социално подпомагане“ в старата столица.

Към 21 октомври община Велико Търново е изплатила в срок дължимите за месец септември възнаграждения на лицата, назначени на длъжност „Личен асистент“ в размер на 20 399 лева, след предоставени в срок отчети за отработените часове, съдържащи кратък доклад за осъществените през месеца дейности.

Ползвателите на механизма „Лична помощ“ са общо 58 лица, в това число 6 деца. На територията на общината са обхванати 9 населени места – Велико Търново, Дебелец, Килифарево и селата Никюп, Беляковец, Пчелище, Самоводене, Буковец и Ресен.

Сключени са трудови договори с 58 лични асистента, като от тях 52-ма са близки или роднини на ползвателите, 28 е броят на назначените на длъжност „Личен асистент“ лица, които са пенсионери придобили правото на пенсия за осигурителен стаж и възраст, а 5-ма са асистентите придобили право на пенсия за инвалидност поради общо заболяване.

В списък на кандидатите за асистенти са включени 11 кандидати за лични асистенти, с които не е сключен трудов договор и които не са посочили конкретен ползвател на когото да предоставят механизма „Лична помощ“ по реда на Закона за личната помощ.

Към настоящия момент община Велико Търново предоставя почасово социално-здравни услуги в домашна среда по четири направления, като обхваща над 340 лица с увреждания и възрастни хора с ограничения и невъзможност за самообслужване.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.