Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ с 9,13% ръст на организираните посещения

Бивша клисарка и пенсионер по болест са загиналите при пожара в Шумен

Пари за бебета, лекари и учители заделя Монтана в бюджет 2019

Нинова почерпи съмишленици и опоненти за рождения си ден (СНИМКИ)

Волен Сидеров с предложение: Да преговаряме за самолети и с Русия Ако не, САЩ да ни дадат Ф-16 без пари

Кукери гониха злите сили в парламента (СНИМКИ)

Григор Димитров се класира за третия кръг на Аустрейлиън оупън Победи уругваеца Пабло Куевас в четири сета

В морските летища са инвестирани 390 млн. лева Пътниците за Южното Черноморие бележат ръстове и извън сезона

Бизнес клиентите на A1 купуват до 100 е-винетки за служебни автомобили с една поръчка

Томислав Дончев открива Българо-македонски бизнес форум в Скопие

Туристи от 89 националности гостували във Варна

Раздават продукти от БЧК на 1252 нуждаещи се лица в Свищов

Валери Симеонов за предложението на ГЕРБ за изборните резултати: Това, че СЕМ не си върши работата, не означава, че не трябва да се налагат санкции

Задържаха под стража циганина, нападнал с брадва курсанти от НВУ

Вижте какво реши Министерски съвет днес, 16 януари 2019

Община Велико Търново ще съфинансира участнието на белодробната болница в европейски проекти

Община Велико Търново пое ангажимент да съфинансира участието на белодробната болница „Д-р Трейман” в европейски програми и проекти. Това решиха местните парламентаристи на сесия в четвъртък. Общинският съвет гласува предложение на инж. Станислав Рашков от групата на Патриотите, който настоя болницата да бъде подпомогната заради разликата от около 260 000 лв., която се явява в придобиването от страна на общината на сградата на заведението на ул. „Караминков”.

Имотът е с пазарна оценка от 880 000 лв., а общината го взема заради дълг от страна на бившия диспансер от 617 891 лева, представляващи главници, лихви и неустойка по договори за заем от 2012 и 2013 година, както и задължения за местни данъци и такси и дължимите за тях лихви.

Белодробната болница изтегли заема, за да погаси задълженията си към доставчици и други спешни плащания. За съжаление обаче тя не успя да погасява вноските си към Общината. В момента лечебното заведение продължава да има немалки задължения и към други институции и доставчици, което отново налага спешното им изчистване и стартиране на оздравителна програма за подобряване на дейността му. Днес местният парламент утвърди избора на спечелилата конкурса за управител д-р Стела Дечева.

Според нея допълнителни източници на финансиране на белодробната болница могат да бъдат новоразкрити отделения по детска пулмология и алергология, както и социализирането на средата около стационара, което да го превърне в място и за долекуване на пациенти със съответните клинични пътеки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.