Тръмп представи логото на Космическите войски на САЩ

Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Извънредна среща на върха на ЕС на 20 февруари за бюджета

„Белингкат“: Човекът от записа по случая „Гебрев“ е участвал в отравянето с „Новичок“ срещу Скрипал

Ново силно земетресение разтърси Турция

Фейсбук се срина в редица страни

Прокуратурата разследва случая с мъртвата риба в река Марица

Алпинистът, пострадал край водопада Рилска Скакавица, е с фрактура на бедрена кост Мъжът е стабилизиран, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна"

Пащърнакът усилва имунитета Може да се консумира и суров, и сготвен

САЩ евакуира със самолет всички свои граждани и дипломати от района на Ухан в Китай

Трима демонстранти са убити в Ирак

Започна спешното заседание на НКП на „Левски“

Спасяват пострадал турист на Скакавишкия водопад с хеликоптери, транспортират го в болница

Над 5 хиляди души са заболели от грип за една седмица у нас

Китай спира груповите екскурзии в чужбина и страната

Община Велико Търново ще съфинансира участнието на белодробната болница в европейски проекти

Община Велико Търново пое ангажимент да съфинансира участието на белодробната болница „Д-р Трейман” в европейски програми и проекти. Това решиха местните парламентаристи на сесия в четвъртък. Общинският съвет гласува предложение на инж. Станислав Рашков от групата на Патриотите, който настоя болницата да бъде подпомогната заради разликата от около 260 000 лв., която се явява в придобиването от страна на общината на сградата на заведението на ул. „Караминков”.

Имотът е с пазарна оценка от 880 000 лв., а общината го взема заради дълг от страна на бившия диспансер от 617 891 лева, представляващи главници, лихви и неустойка по договори за заем от 2012 и 2013 година, както и задължения за местни данъци и такси и дължимите за тях лихви.

Белодробната болница изтегли заема, за да погаси задълженията си към доставчици и други спешни плащания. За съжаление обаче тя не успя да погасява вноските си към Общината. В момента лечебното заведение продължава да има немалки задължения и към други институции и доставчици, което отново налага спешното им изчистване и стартиране на оздравителна програма за подобряване на дейността му. Днес местният парламент утвърди избора на спечелилата конкурса за управител д-р Стела Дечева.

Според нея допълнителни източници на финансиране на белодробната болница могат да бъдат новоразкрити отделения по детска пулмология и алергология, както и социализирането на средата около стационара, което да го превърне в място и за долекуване на пациенти със съответните клинични пътеки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.