На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Община Велинград изработи оздравителен план с 10 основни мерки

В СПА столицата на Балканите увеличават таксите за пазари, тържища, тротоари и ТБО

Предвиждат се и съкращения на чиновниците в градската управа

Оздравителен план за финансово стабилизиране на Община Велинград изработи екипът на кмета д-р Костадин Коев, като документът дори бе представен за публично обсъждане, но интересът на жителите на СПА столицата на Балканите към него бе почти нулев. Оздравителният план на потъналата в дългове и застрашена от фалит Община Велинград включва 10 основни мерки.

Част от тях са свързани със събирането на стари задължения за неплатени местни данъци и такси и увеличаване събираемостта по това перо, която е дори доста под средната за страната. Успоредно с това се предвижда с 0,5 промила да се увеличи таксата битови отпадъци (ТБО) и да се подобри събираемостта на месечните такси за детски ясли и градини, приходите от реклама и ползване на минералните извори и води в курорта. Градската управа възнамерява да засили контрола по събирането на туристическия данък, тъй като приходите в общинската хазна от това перо са повече от символични и в пълен контраст с пълните и то целогодишно хотели, пансиони, частни квартири и други места за настаняване.

Сред набелязаните мерки за увеличаване на приходите залягат актуализиране и завишение на цените за наеми на общинско имущество и сключване на анекси към договорите, както и на стойността на общинските имоти, които ще бъдат обявени за продан през 2018 година. Предвиждат се корекции и при таксите за пазари, тържища, тротоарно право и др., както и въвеждане на талони за “синята зона” и увеличаване на проходите от местата за паркиране на територията на курорта с 66%.

Оздравителният план включва и “оптимизация на общинската структура и разходите за персонал”, което е свързано със съкращения на чиновниците на щат, но най-вече намаляване на броя на наетите на граждански договори лица. Екипът на кмета д-р Коев предвижда и ограничаване на капиталовите разходи, докато общинските финанси “изплуват” на Кота 0.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.