На 22 септември 2018 да почерпят

Най-младият участник във „Фермата“ плаче за мама и тати

Сергей Лавров: Русия не агитира за референдума в Македония

Иванка Тръмп разговаря с астронавтите от Международната космическа станция

Просветнят министър се срещна с училищните директори в Сливен

Три овце с бруцелоза са умъртвени в село Вуково

Разкол в Испания заради Франсиско Франко

Сръбските власти почистиха поругания български паметник-костница в Ниш

Затвориха музей на Пабло Ескобар Кметът на Меделин се обяви против “мафиотската култура”

Парни локомотиви ще теглят атракционни влакове по повод 130-тата годишнина на БДЖ Билетите за пътуванията са в продажба от днес

US санкции срещу Русия удариха Китай Наказателните мерки са заради военна сделка на Пекин с Москва

Искрен Веселинов: Казусът с Унгария не е за Орбан, а за бъдещето на ЕС

Полицаи задържаха 10-има сирийци край Вакарел

Обрат №10 за „Лудогорец“ в Европа

Вучич отива при Владимир Путин на 2 октомври

Община Велинград изработи оздравителен план с 10 основни мерки

В СПА столицата на Балканите увеличават таксите за пазари, тържища, тротоари и ТБО

Предвиждат се и съкращения на чиновниците в градската управа

Оздравителен план за финансово стабилизиране на Община Велинград изработи екипът на кмета д-р Костадин Коев, като документът дори бе представен за публично обсъждане, но интересът на жителите на СПА столицата на Балканите към него бе почти нулев. Оздравителният план на потъналата в дългове и застрашена от фалит Община Велинград включва 10 основни мерки.

Част от тях са свързани със събирането на стари задължения за неплатени местни данъци и такси и увеличаване събираемостта по това перо, която е дори доста под средната за страната. Успоредно с това се предвижда с 0,5 промила да се увеличи таксата битови отпадъци (ТБО) и да се подобри събираемостта на месечните такси за детски ясли и градини, приходите от реклама и ползване на минералните извори и води в курорта. Градската управа възнамерява да засили контрола по събирането на туристическия данък, тъй като приходите в общинската хазна от това перо са повече от символични и в пълен контраст с пълните и то целогодишно хотели, пансиони, частни квартири и други места за настаняване.

Сред набелязаните мерки за увеличаване на приходите залягат актуализиране и завишение на цените за наеми на общинско имущество и сключване на анекси към договорите, както и на стойността на общинските имоти, които ще бъдат обявени за продан през 2018 година. Предвиждат се корекции и при таксите за пазари, тържища, тротоарно право и др., както и въвеждане на талони за „синята зона“ и увеличаване на проходите от местата за паркиране на територията на курорта с 66%.

Оздравителният план включва и „оптимизация на общинската структура и разходите за персонал“, което е свързано със съкращения на чиновниците на щат, но най-вече намаляване на броя на наетите на граждански договори лица. Екипът на кмета д-р Коев предвижда и ограничаване на капиталовите разходи, докато общинските финанси „изплуват“ на Кота 0.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.