Община Габрово награждава най-оригиналното детско послание до Дядо Коледа

Снимка: Архив

В навечерието на коледните празници Община Габрово организира събитие, наречено „Малки Коледни НаСладки“, което ще се проведе на 16 декември от 11:00 часа в зала „Възраждане“. Изпълнено с ведро настроение, коледна музика и дъх на ароматен чай, „Малки коледни НаСладки“ ще предложи забавления за всички, които искат да се включат в сътворяване на коледни чудеса.

Програмата започва с анимационни филмчета за най-малките, а след това, от 12:00 часа, са предвидени няколко модула за забавление и творчество. Децата ще имат възможност да чуят интересни приказки и истории от Коледната нощ или да направят коледна украса от хартия и памук, а единственото по рода си ЕКО коледно дърво от кашони ще заблести във фоайето на зала „Възраждане“ в края на събитието.

Вероятно всяко дете вече е написало своето писмо с желания до Дядо Коледа, затова по време на „Малки Коледни НаСладки“ малчуганите и техните родители ще могат да напишат писмо, в което да отправят своите пожелания към Дядо Коледа – дали да бъде здрав и щастлив или пък да има нова навигация и повече джуджета. Най-искрените, интересни и атрактивни послания до добрия старец ще бъдат отличен след гласуване във Фейсбук страницата на Община Габрово.

Специална част от програмата е конкурсът за „Най-коледни наСладки“, който започва в 15:00 часа. В предизвикателството могат да се включат всички, малки и големи, които умеят да приготвят сладкиши. Важно условие е сладките да са домашно приготвени и донесени в подходящ съд, а презентацията им да е с коледна визия. След оценка от авторитетно жури, най-добрите кулинарни творби ще получат награда.

На финала на „Малки Коледни НаСладки“, в късния съботен следобед, габровци ще похапнат вкусни сладки с ароматен чай и ще си пожелаят топлината и уюта на предстоящите празници да се пренесат и през цялата идваща нова година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони