Застраховки вървят ръка за ръка с ипотечния кредит Отказват плащане, ако скриете заболяване

Силвия Великова: Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си Усещането "да си задраскан", е ужасно, заяви журналистката

Кражби на скъпи играчки от магазин в столичен мол, участва и дете

Платиха 700 000 евро за най-скъпото ново Bentley Цената на модела Flying Spur First Edition скочи над три пъти в търг на Елтън Джон

Пасторът на Джок Полфрийман: Има право на втори шанс, защото ясно осъзнава какво се е случило Не очакваше да бъде пуснат на свобода, беше отчаян, заяви пастор Иводор Ковачев

Президентът Радев се срещна с изпълняващия длъжността посланик на САЩ у нас Джъстин Фридман

Лив Тайлър отново с главна женска роля В епоса “Към звездите”

Тайфунът „Тапа“ в Япония рани четирима души

Кога човек е като кабинет по биология?

Засилено полицейско присъствие по пътищата заради трите почивни дни

Стрьомстад – яхти, цветя и… българи

Амелия-Мира остава непобедена в „Игри на волята”

Катастрофа на магистрала „Тракия“, движението след Пловдив е затруднено

Фейсбук преустанови действието на десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

„Ферари“ мачка и на виртуалната Формула 1

Община Горна Оряховица излиза на свободния енергиен пазар

Община Горна Оряховица пусна поръчка за избор на доставчик на електрическа енергия и се включва към стотиците фирми и институции, които вече се присъединиха към свободния енергиен пазар. Либерализацията при доставките на електроенергия е факт вече от повече от година. Първи от нея се възползваха фирмите, големи консуматори на ток.

Много училища и обществени институции също се възползват от възможността да се договарят за по-ниски тарифи с десетките търговци на ток, които се появиха след освобождаването на пазара. Примерът последваха и някои общини. Велико Търново и Свищов бяха първите в областта, които излязоха на либерализирания енергиен пазар. Русе го направиха още в началото на миналата година. Почти всички големи училища в Горнооряховско също от няколко месеца договарят доставките на ток с различни търговци.

Предмет на поръчката са доставките на еленергия за всички общински обекти, включително и за уличното осветление в града и малките селища на общината. Според експертите на общината става дума за консумация от 3 мегавата на година. Ориентировъчната стойност на доставката в поръчката е 600 000 лева без ДДС, като основен критерий ще бъде най-ниска цена. Оферти се събират до 27 януари, а отварянето им е на 30 януари.

Тъй като опитът на институциите със свободното договаряне на ток е сравнително малък, още не може да се каже със сигурност каква икономия се реализира. Отделните субекти, излезли на свободния пазар, се хвалят, че спестяват 20-30 % от досегашните си сметки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.