Прабългарите отново в лукс в „Игри на волята“ Траки ще спят в рибарската хижа, красивите Славяни отиват на безлюдния плаж

Забравен багаж спря движението на метрото до летище София

Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Община Горна Оряховица подписа договор за проект за патронажна грижа Услугата е за възрастни хора с увреждания и е на стойност 274 376

Община Горна Оряховица подписа с Министерство на труда и социалната политика Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.040-0056-C01 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – община Горна Оряховица, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Кратко описание на проекта:
Осигуряването на достъпни, висококачествени и устойчиви услуги за възрастни хора в риск и хора с увреждания, е един от ефективните инструменти за подобряване качеството на техния живот, както и за тяхното пълноценно включване в обществото. Реализирането на проекта ще подобри качеството на живот на уязвимите групи, както и достъпа до социални услуги в общността чрез въвеждане на комплексни действия на територията на община Горна Оряховица. Дейностите са от голямо значение за общината, тъй като за възрастните хора и хората с увреждания липсват перспективи и възможности за ресоциализация, не са развити алтернативните услуги и те разчитат единствено на своите близки. В тази връзка ще бъдат проведени мероприятия за стартиране на иновативна интегрирана социално¬-здравна услуга чрез мобилни екипи, като по този начин ще бъдат осигурени необходимите социални услуги за уязвимите групи в общината. На лицата от целевата група ще бъде предоставено психологическо консултиране и подкрепа. Дейностите по обучение и супервизия на персонала ще гарантират изграждане на кадрови потенциал, предоставящ качествени услуги. Закупуването на превозно средствo, както и мобилна медицинска техника, материали и консумативи, ще допринесат за постигане на високо качество на предоставяните услуги.

Целите на проекта са:
Разширяване на възможностите за подобряване качеството на живот и за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на подходящ /материален и кадрови/ капацитет за предоставянето им.

Специфична цел:
Да се изгради модел за патронажни грижи за възрастни хора и хора с увреждания, вкл. с хронични заболявания и трайни увреждания на територията на община Горна Оряховица. Осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домовете на хората.

Общата стойност на поекта е 274 376,54 лв., от които 233 220,06 лв. европейско и 41 156,48 лв. национално съфинансиране.

Проектът стартира от 1 юни и е с продължителност до 30.09.2020 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.