В Пещера събират 30 000 лв. за асансьор на Кризисния център

Борисов: България пази най-добре границите на Европа

Обвиниха и Джийн Симънс от „Кис“ в сексуален тормоз

Трима тийнейджъри задържани в Пазарджик за кражба на 30 гълъба и немска овчарка

Запушен комин остави без дом майка с две болни деца в пловдивско село

Благотворителна коледна изложба базар за 16-годишно болно момиче откриват в Пазарджик

Прострелян в главата търновец иска обезщетение от 500 000 лева

Радев: Решенията в отбраната се взимат хаотично и „на парче“ Казусът с мораториума на лекарствата е морален въпрос, каза президентът

Един загина, четирима са ранени при катастрофа до Стара Загора

Красимир Каракачанов: Лифт на Банско ще има

Цвета Караянчева: Нито един онкоболен няма да остане без лечение

Различните колонии мравки имат собствена индивидуалност

Коалиция „За да останат хора в България“: Подкрепете промяната на плана за управление на Национален парк Пирин

Полският Сенат одобри два спорни законопроекта за съдебната система

Котка оцеля след 40-минутно пране в пералня на 30 градуса

Община Горна Оряховица сформира доброволен отряд „Раховец”

Снимка: Архив

Община Горна Оряховица набира 11 човека, които желаят да станат част от екипа на доброволното формирование „Раховец”. Сформирането на доброволния екип е на основание на чл. 41 от Закона за защита при бедствия и във връзка с решение на Общински съвет – Горна Оряховица.
Доброволец може да стане всеки на възраст от 18 до 60 години, физически и психически здрав, работещ или безработен, включително и пенсионер; не осъждан за умишлени престъпления от общ характер, с умения за работа в екип и при усложнена обстановка. С всеки доброволец се сключва договор, след което той ще бъде обучен и регистриран в Регистъра на Министерството на вътрешните работи.
Всеки член на формированието е застрахован срещу злополука, настъпила при или по повод изпълнение на договорните му задължения, и е осигурен за всички осигурени социални рискове. Оборудва се с необходимата екипировка.
Заплащането по време на обучение и при непосредствено участие в спасителни акции ще се извършва съгласно Наредба за условията, реда за получаване и размерите на възнагражденията на доброволците за обучение и за изпълнение на задачи за защита при бедствия.
Заявления по образец се получават от Центъра за информационно обслужване на граждани в сградата на общината. Комплектоване на документацията и разясняване на процедурата се извършват  в сградата на Общинска администрация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.