2,3 млн. лева за инвестиции в Котел

Кирил Домусчиев: Целта е ясна!

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „140 години от Освобождението на България“

Осъдиха условно похотлив дядка, блудствал с непълнолетно момиче от Петрич

Станимир Стоилов: Случват се неща, които не ми харесват

Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

“Тоалетна” зад храст на столичния площад “Света Неделя”

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

“Воля” реже Реформаторите и Бареков от избирателните комисии

Един от 10 българи вярва, че Истанбулската конвенция ще ограничи насилието върху жени 70% са срещу гей-браковете

Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Община Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, с което заслужи адмирации от Министерски съвет

Община Горна Оряховица сформира доброволен отряд „Раховец”

Снимка: Архив

Община Горна Оряховица набира 11 човека, които желаят да станат част от екипа на доброволното формирование „Раховец”. Сформирането на доброволния екип е на основание на чл. 41 от Закона за защита при бедствия и във връзка с решение на Общински съвет – Горна Оряховица.
Доброволец може да стане всеки на възраст от 18 до 60 години, физически и психически здрав, работещ или безработен, включително и пенсионер; не осъждан за умишлени престъпления от общ характер, с умения за работа в екип и при усложнена обстановка. С всеки доброволец се сключва договор, след което той ще бъде обучен и регистриран в Регистъра на Министерството на вътрешните работи.
Всеки член на формированието е застрахован срещу злополука, настъпила при или по повод изпълнение на договорните му задължения, и е осигурен за всички осигурени социални рискове. Оборудва се с необходимата екипировка.
Заплащането по време на обучение и при непосредствено участие в спасителни акции ще се извършва съгласно Наредба за условията, реда за получаване и размерите на възнагражденията на доброволците за обучение и за изпълнение на задачи за защита при бедствия.
Заявления по образец се получават от Центъра за информационно обслужване на граждани в сградата на общината. Комплектоване на документацията и разясняване на процедурата се извършват  в сградата на Общинска администрация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.