Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Община губи проекти заради недостатъчно население

Община Неделино (Снимка: Smolyanpress.net)

Критерии за брой жители спъват възможността Неделино да реализира проекти за водоснабдяването на 12 села. Общината няма възможност сама да осигури финансиране, тъй като е сред най-задлъжнелите в страната. При годишен бюджет от пет милиона и половина в момента кредитори са предявили вземания за над 7 млн. лева, съобщава БНТ. Така Неделино попада в черния списък на министерство на финансите.

Във всички села в общината водоизточниците са чрез изградени каптажи, а не през помпени станции или сондажи. Голяма част от мрежата е с интернитови тръби. За да помогне на хората, местната власт изготвя проекти по програмата за развитие на селските райони за близо 6 млн. В това число и за нови улици. Класирането на общината обаче е обречено, защото броят от около 300 постоянни жители в населено място не покрива изискванията на фонд „Земеделие”.

„Да преоценят и да преразгледат нашите предложения, за да намерят финансиране. Ние и тази година през месец декември обявихме бедствено положение поради липса на вода в населените места“, коментира кметът Боян Кехайов. „Говорим за развитие на туризъм, говорим да задържим младите хора, но без вода няма как да го направим. Живеем в планината, а чешмите ни са сухи“, каза той.

Пак заради изискване за определен брой население общината губи и европейски проект за опазване на символа на града – църквата Света Неделя. Храмът е най-големият в Източните Родопи и обслужва цялата околност.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Затова в нашия град докараха много цигани.. да не губим „европейски“ проекти и да не намалят заплатата на кмета. Можем да им услужим с 1000 – 2000 или колкото им трябват.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.