За 300 000 лв. ремонтират спортен комплекс „Плиска“

Младен Маринов: Все още не е обсъждано конкретно име за главен секретар на МВР

Откриха новата Академична година в ЮЗУ Кметът д-р Камбитов към студентите: Знанието е Вашата виза към успеха

Високопоставен член на ИДИЛ е задържан в Турция

В Шуменско вятър до 20 метра в секунда, има паднали дървета

Теди Бургазлиева стана майка на близнаци

Премиерът на Нова Зеландия се появи с тримесечната си дъщеричка на срещата на върха в ООН

Сърбите предпочитат да плачат за нещо, което отдавна е изгубено, заяви Вучич

Шефът на КЕВР Иван Иванов: Токът няма да поскъпва от октомври Новата цена на газа за потребителите няма да е по-висока от 8 на сто

Имам ли право на отпуска и заплаща ли се „клас“ при втора работа при един и същ работодател

Спипаха тракторист да краде нафта

Прокуратурата поиска временно задържане за черногорски гражданин, издирван от Интерпол

Пожарът в „Топлофикация“ – Сливен вероятно е тръгнал от самозапалили се въглища

Огнен ад едва не погълна монтанско село Пожар от подпалени ниви обкръжил селото, пламъците се извисили 4 м

Неизвестен нападна баба в Търново заради 3 лева

Община Елена даде безвъзмездно сграда на полицията

Снимка: Община Велико Търново

Община Елена предостави безвъзмездно своя сграда за настаняване на Районното управление на МВР в балканския град. Договорът за дарение е подписан и от доскорошният министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и бе връчен на кмета на Елена инж. Дилян Млъзев от директора на ОД на МВР ст.ком.

Димитър Машов по време на годишни анализ на полицейското управление в Елена, представен от неговия началник Тодор Тодоров. Така на практика се дава старт на ремонта и реконструкцията на бившата детска градина в града, като целта е той да приключи през тази година

Старши комисар Машов съобщи, че осигурените за сградата 240 000 лв. през 2016 г. са заложени и в тазгодишния бюджет на МВР и след разписването му от сегашния министър на МВР могат да стартират процедурите по ремонта.

До края на годината Районното управление в Елена ще получи и чисто нов автомобил за нуждите на пътна полиция. Областният шеф похвали еленските полицаи за високия процент разкрити престъпления през изминалата година. Изключително добрите резултати се дължат на екипната работа и превантивна дейност в управлението, а също и на доброто партньорство и сътрудничество с местната власт и гражданите.

Еленският кмет също изрази задоволство от крайния резултат с дарението, плод на съвместните усилия на общината, областната дирекция на МВР и Районното управление. Добрите резултати на полицаите в полза на гражданите и обществото са налице и в двете общини и те заслужават да работят при по-добри и сигурни условия, подчерта още инж. Млъзев.

За изминалата година на територията на Районното полицейско управление, което обслужва общините Елена и Златарица, са регистрирани 229 престъпления, от които 207 криминални и 22 икономически. Разкриваемостта е 72.63%, с 14% повече от 2015 г., за което помага и видеонаблюдението. Преобладаващи са престъпленията против собствеността, наблюдава се увеличение на общоопасните престъпления.

Най-малък е делът на престъпленията против личността. През 2016 г. няма убийства, отвличания и изнасилвания, не са регистрирани и телефонни измами, най-вече заради добрата превантивна работа. По-малко са взломните и домовите кражби, също кражбите от офиси и магазини. Повече са обаче престъпленията, свързани с наркоразпространение и на срещата бе заострено вниманието да се засили работата по откриване на случаите, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.