Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Словакия твърдо против джендъризма Ще приемем отделно законодателство за борба с насилието над жени, обеща премиерът Фицо

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

Община Елена даде безвъзмездно сграда на полицията

Снимка: Община Велико Търново

Община Елена предостави безвъзмездно своя сграда за настаняване на Районното управление на МВР в балканския град. Договорът за дарение е подписан и от доскорошният министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и бе връчен на кмета на Елена инж. Дилян Млъзев от директора на ОД на МВР ст.ком.

Димитър Машов по време на годишни анализ на полицейското управление в Елена, представен от неговия началник Тодор Тодоров. Така на практика се дава старт на ремонта и реконструкцията на бившата детска градина в града, като целта е той да приключи през тази година

Старши комисар Машов съобщи, че осигурените за сградата 240 000 лв. през 2016 г. са заложени и в тазгодишния бюджет на МВР и след разписването му от сегашния министър на МВР могат да стартират процедурите по ремонта.

До края на годината Районното управление в Елена ще получи и чисто нов автомобил за нуждите на пътна полиция. Областният шеф похвали еленските полицаи за високия процент разкрити престъпления през изминалата година. Изключително добрите резултати се дължат на екипната работа и превантивна дейност в управлението, а също и на доброто партньорство и сътрудничество с местната власт и гражданите.

Еленският кмет също изрази задоволство от крайния резултат с дарението, плод на съвместните усилия на общината, областната дирекция на МВР и Районното управление. Добрите резултати на полицаите в полза на гражданите и обществото са налице и в двете общини и те заслужават да работят при по-добри и сигурни условия, подчерта още инж. Млъзев.

За изминалата година на територията на Районното полицейско управление, което обслужва общините Елена и Златарица, са регистрирани 229 престъпления, от които 207 криминални и 22 икономически. Разкриваемостта е 72.63%, с 14% повече от 2015 г., за което помага и видеонаблюдението. Преобладаващи са престъпленията против собствеността, наблюдава се увеличение на общоопасните престъпления.

Най-малък е делът на престъпленията против личността. През 2016 г. няма убийства, отвличания и изнасилвания, не са регистрирани и телефонни измами, най-вече заради добрата превантивна работа. По-малко са взломните и домовите кражби, също кражбите от офиси и магазини. Повече са обаче престъпленията, свързани с наркоразпространение и на срещата бе заострено вниманието да се засили работата по откриване на случаите, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.