Община Елена даде безвъзмездно сграда на полицията

Община Елена предостави безвъзмездно своя сграда за настаняване на Районното управление на МВР в балканския град. Договорът за дарение е подписан и от доскорошният министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и бе връчен на кмета на Елена инж. Дилян Млъзев от директора на ОД на МВР ст.ком.

Димитър Машов по време на годишни анализ на полицейското управление в Елена, представен от неговия началник Тодор Тодоров. Така на практика се дава старт на ремонта и реконструкцията на бившата детска градина в града, като целта е той да приключи през тази година

Старши комисар Машов съобщи, че осигурените за сградата 240 000 лв. през 2016 г. са заложени и в тазгодишния бюджет на МВР и след разписването му от сегашния министър на МВР могат да стартират процедурите по ремонта.

До края на годината Районното управление в Елена ще получи и чисто нов автомобил за нуждите на пътна полиция. Областният шеф похвали еленските полицаи за високия процент разкрити престъпления през изминалата година. Изключително добрите резултати се дължат на екипната работа и превантивна дейност в управлението, а също и на доброто партньорство и сътрудничество с местната власт и гражданите.

Еленският кмет също изрази задоволство от крайния резултат с дарението, плод на съвместните усилия на общината, областната дирекция на МВР и Районното управление. Добрите резултати на полицаите в полза на гражданите и обществото са налице и в двете общини и те заслужават да работят при по-добри и сигурни условия, подчерта още инж. Млъзев.

За изминалата година на територията на Районното полицейско управление, което обслужва общините Елена и Златарица, са регистрирани 229 престъпления, от които 207 криминални и 22 икономически. Разкриваемостта е 72.63%, с 14% повече от 2015 г., за което помага и видеонаблюдението. Преобладаващи са престъпленията против собствеността, наблюдава се увеличение на общоопасните престъпления.

Най-малък е делът на престъпленията против личността. През 2016 г. няма убийства, отвличания и изнасилвания, не са регистрирани и телефонни измами, най-вече заради добрата превантивна работа. По-малко са взломните и домовите кражби, също кражбите от офиси и магазини. Повече са обаче престъпленията, свързани с наркоразпространение и на срещата бе заострено вниманието да се засили работата по откриване на случаите, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони