Община Елена организира пролетно почистване на града и селата

За поредна година Община Елена организира кампания за пролетно почистване. 20 април е обявен за ден, в който да се излезе от вкъщи или офиса и заедно да се почистят и подредят града и селата. Междублоковите пространства и общите стълбища, тревните площи и парковете, детските и спортните площадки са общите места, които се нуждаят от почистване и привеждане в по-добър вид, за да е удобно, приятно и приветливо на всички. Инициативата на общината е скромен принос в кампанията за Световния ден на Земята, 22 април, която тази година е под мотото „ Свят без замърсяване с пластмаси“. Силата на подобни кампании е да провокира хората да бъдат съзнателни не само на този ден, но и през цялото време да се грижат за мястото, в което живеят.

С участието си в пролетното почистване всеки ще демонстрира своята активна гражданска позиция и ангажираност в каузата за чиста околна среда. Местата в общината, които се нуждаят от почистване и привеждане в по-добър вид не са малко. Общинската администрация в петъчния следобед ще покоси и почисти парк „Калето“, а също и всички детски площадки в града, изградени по проект на общината по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013.

Общината призовава ръководителите на предприятия, учреждения и фирми, директорите на училищата в общината и на други бюджетни институции да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите територии. Добре ще е домоуправителите на етажна собственост да призоват своите съседи да почистят около жилищните блокове и кооперации и оформят зелените пространства пред тях.

За почистването на града Община Елена ще осигури на участниците полиетиленови торби и ръкавици, а „Глобъл – Клинър” ООД ще организира своята работа в петъчния ден за редовно събиране и извозване на събраните отпадъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България