На 22 юли 2019 да почерпят

Германците не искат АКК за канцлер Крамп-Каренбауер губи подкрепа

Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Шефът на обвинения в кибератака срещу НАП: Няма да отключим компютъра му за ГДБОП

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Община Елена спечели 15 000 евро за безжичен интернет

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Община Елена спечели финансиране по инициативата на Европейския съюз WiFi4EU за изграждане на безплатна високоскоростна мрежа за безжичен интернет. Елена е сред 115-те български общини, които успяха да се класират за безвъзмездната помощ в надпреварата, в която се състезаваха администрации от цяла Европа. Според данни на Европейската комисия раздаването на ваучерите се е решило още в първите 10 секунди от отварянето на конкурса, тъй като тогава са подадени повече от 4000 кандидатури, а броят на финансираните в този конкурс общини е 2800.

Община Елена ще получи ваучер на стойност 15 000 евро за изграждане на безжичен интернет на обществени места – паркове, площади, зали, библиотеки, музеи. Целта на проекта е не само да има свързаност на отделните хора, но и културен и исторически обмен на информация. Всички регистрирани общини от ЕС ще станат част от общността на WiFi4EU и ще могат да се свържат с останалите участници в проекта.

Безплатният интернет ще може да се ползва минимум три години. До края на 2018 г. се очаква класираните за финансиране общини да подпишат споразумение с Европейската комисия за получаване на ваучерите. След това ще имат 18 месеца срок да изберат инсталационна компания, която да изгради избраните точки за достъп на определените от тях места.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.