Община Елена стартира благотворителна инициатива за закупуване на ехограф 

В навечерието на един от най-светлите и значими християнски празници – Рождество Христово, Ротари клуб Елена съвместно с местната организация на Българския младежки червен кръст и с подкрепата на Община Елена слагат началото на благотворителна кампания за набиране средства за закупуване на ехограф – едно от най-често използваните средства за образна диагностика в съвременната медицина. 

Апаратът ще бъде закупен и ще остане собственост Община Елена, като ще се предостави безвъзмездно на Медицинския център в града, за да могат всички нуждаещи се да се възползват от него срещу минимална потребителска такса, включваща само използваните консумативи.

Традиционният Коледен бал на Ротари клуба, който ще се проведе на 9 декември също ще премине под егидата на благотворителната инициатива, като част от средствата от куверта заедно с приходите от празничната томбола ще бъдат дарени за кампанията.

Организаторите призовават местния бизнес, както и всеки, който има възможност да се включи в набирането на средства за хуманната акция.

Очаквайте подробности след разкриването на банковата сметка и поставянето на дарителски кутии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони