На 17 юли 2019 да почерпят

ЦСКА прескочи “Титоград”, чака “Осиек”

Украйна арестува хакер, издирван с години от САЩ

Разследват измами с техника за 45 000 евро и 28 800 литра спирт Фирма от Долна Оряховица изпищяла при сделка с трактор от Полша, Захарни заводи попаднали в капан за износ в Италия

74 българи емигрират в Германия дневно Населението й надхвърли 83 млн. души

Ангела Меркел и други европейски лидери поздравиха новия шеф на ЕК Силвио Берлускони пръв стисна ръката на Урсула фон дер Лайен

Рекордьор по смъртност в ЕС остава България Страната ни е на първо място с 1602 починали на 100 000 жители

Урсула фон дер Лайен е новият председател на Европейската комисия

Хакерът отмъщавал за свалянето на Тодор Живков Електронна услуга за връщане на ДДС позволила неправомерния достъп в сървъра

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 17 юли 2019

Санкция до 20 млн. евро грози НАП заради изтеклите лични данни на милиони българи

Арест за 6-ма шефове от фонд „Земеделие” (обзор) Държавните чиновници заподозрени като помагачи на алкохолния бос Миню Стайков

До 30% отстъпка от тол таксата за тирове (обзор) Тестват новата система при максимална цена от 12 ст. за километър

Военно положение заради чумата по свинете България губи стотици милиони лева, ако заразата стигне индустриалните ферми

Гледайте НА ЖИВО гласуването за председател на Eвропейската комисия (ВИДЕО)

Община Елена чака 4 млн. евро за ремонт на училище и пътища

Два проекта е входирала Община Елена в ДФ „Земеделие“ – за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в СУ „Иван Мочилов“ и за рехабилитация на три пътни отсечки в общината. Със средства по ПРСР, от Общината смятат да въведат комплекс от мерки за енергийна ефективност в средното училище в града, което е сред малкото останали в страната, без такива мерки.

„Стойността на проекта е 1 млн. евро, като сме го разписали за максималната стойност по тази схема. В разработката са включени разходите по проектиране, консултации, строителен надзор, плюс изпълнението на строителните дейности. Предвижда се смяна на дограмата, саниране, изолация на покрива и подовите настилки, както и нова отоплителна инсталация с подсистеми в различните крила и части на школото. Според енергийния одит, се очаква ефективността на сградата след въвеждането на мерките да стане между 60% и 70%“, обясни кметът на Елена инж.Дилян Млъзев.

За три пътни отсечки- Чакали – Палици, Мийковци- Високовци- Игнатовци и Елена- Багалевци- Тодювци, е подадено и проектно предложение по Програмата за развитие на селските райони. Проектът е за 3 милиона евро. Според инж.Млъзев в случай на одобрение, ще се започне работата първо по отсечките Чакали- Палици и Елена- Тодювци. Общата дължина на отсечките е 18,7 км. Те не са ремонтирани от над 30 години.
„Тези трасета са важни не само за обслужването на туристическия поток, но и по тях минават училищните автобуси, извозваме учениците“, коментира управникът на възрожденското градче.

Други 880 000 лева пък са заложени в тазгодишната Инвестиционна програма на Общината за ремонт на уличната мрежа не само в града, но и в най-големите села Майско и Константин. В Елена с парите ще се изкърпват десетки улици, сред които „Мир“, „Раковски“, Църковна“, част от „Крайбрежна“, в Майско и Константин – двете централни улици. Други средства са заделени отново в инвестиционната програма, за общинската пътна мрежа – за пътя Костел- Дъбравата, за района на село Вълчевци по пътя Средни колиби – Елена- Яковци, за пътищата към селата Бадевци, Марафелци и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.