Деца на Фондация „Димитър Бербатов“ със златни медали от математическа олимпиада

Шофьори причинили катастрофи с пострадали, жалят присъди Въззивните дела са насрочени за идната седмица в Окръжния съд във Велико Търново

Музей „Етър” в Габрово продава мартеници от гайтани в помощ на болни деца 412 мартеници от цялата страна са изпратени за участие в конкурса

Вижте шоуто на конната полиция за Тодоровден в столичния квартал “Бенковски” (СНИМКИ)

Показаха Димитър Рачков в хитово шоу по HBO

Канадец е бил арестуван в ПьонгЧанг за кражба на автомобил

Три малки деца загинаха при пожар в руско село

Гинка Върбакова пред БТА: Голяма международна банка с висок кредитен рейтинг финасира сделката за ЧЕЗ

Корнелия Нинова: Ние сме за пазарна икономика – България да закупи ЧЕЗ за 320 млн. евро

Цветанов: Новият министър на енергетиката ще бъде от ГЕРБ

Двама души са арестувани заради трафик на 10 кг кокаин в София

Варненската среща ЕС-Турция е под въпрос

Д-р Куин Лечителката пак се снима за “Плейбой”

Албания и Македония ще започнат преговори за присъединяване към ЕС

Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Община Елена чака 4 млн. евро за ремонт на училище и пътища

Илюстрация: Pixabay

Два проекта е входирала Община Елена в ДФ „Земеделие“ – за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в СУ „Иван Мочилов“ и за рехабилитация на три пътни отсечки в общината. Със средства по ПРСР, от Общината смятат да въведат комплекс от мерки за енергийна ефективност в средното училище в града, което е сред малкото останали в страната, без такива мерки.

„Стойността на проекта е 1 млн. евро, като сме го разписали за максималната стойност по тази схема. В разработката са включени разходите по проектиране, консултации, строителен надзор, плюс изпълнението на строителните дейности. Предвижда се смяна на дограмата, саниране, изолация на покрива и подовите настилки, както и нова отоплителна инсталация с подсистеми в различните крила и части на школото. Според енергийния одит, се очаква ефективността на сградата след въвеждането на мерките да стане между 60% и 70%”, обясни кметът на Елена инж.Дилян Млъзев.

За три пътни отсечки- Чакали – Палици, Мийковци- Високовци- Игнатовци и Елена- Багалевци- Тодювци, е подадено и проектно предложение по Програмата за развитие на селските райони. Проектът е за 3 милиона евро. Според инж.Млъзев в случай на одобрение, ще се започне работата първо по отсечките Чакали- Палици и Елена- Тодювци. Общата дължина на отсечките е 18,7 км. Те не са ремонтирани от над 30 години.
„Тези трасета са важни не само за обслужването на туристическия поток, но и по тях минават училищните автобуси, извозваме учениците”, коментира управникът на възрожденското градче.

Други 880 000 лева пък са заложени в тазгодишната Инвестиционна програма на Общината за ремонт на уличната мрежа не само в града, но и в най-големите села Майско и Константин. В Елена с парите ще се изкърпват десетки улици, сред които „Мир“, „Раковски“, Църковна“, част от „Крайбрежна“, в Майско и Константин – двете централни улици. Други средства са заделени отново в инвестиционната програма, за общинската пътна мрежа – за пътя Костел- Дъбравата, за района на село Вълчевци по пътя Средни колиби – Елена- Яковци, за пътищата към селата Бадевци, Марафелци и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.