Община и журналисти инспектираха преасфалтирането

До края на октомври 40 улици в Шумен трябва да бъдат ремонтирани

Седмица след старта на уличните ремонти в Шумен зам.-кметът по строителство и журналисти видяха на място как се преасфалтира. Обновлението на 40 улици за 720 000 лв. е поверено на фирма "Автомагистрали Черно море"АД. "Организирани са, бързо работят, мисля, че ще се справим в срок до края на октомври", обяви зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров. 124 000 лв. вече са инвестирани по ул."Индустриална", първата ремонтирана, която дори гневни шуменци бяха кръстили на градоначалника.

"При всяко преасфалтиране се правят изследвания за полагането на асфалта и якостните характеристики", каза инж. Тодоров за упражнявания контрол.

Предстои работа по улиците "Белмекен", "Чавдар войвода", "Д.Дебелянов", "Хан Аспарух", "Герила" и "Войвода". Последните три ще се преасфалтират изцяло.

Списъкът за планирините отсечки за ремонт е обявен още от пролетта, но работата се забави, заради обжалване. Предвидените средства ще стигнат, смятат от общината. Отделно се извършват ремонти и по селата от общината, където запълването на дупките е възложено на общинско предприятие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони