Община Марица се сдоби с първо средно училище

Община Марица, която обхваща 19 села около Пловдив, се сдоби с първо средно училище, похвали се кметът Димитър Иванов.

Новопостроеното основно училище "Васил Левски" в Маноле вече официално и с решение на МОН (Министерство на образованието и науката) е със статут на средно от началото на учебната 2017/2018 г. и в него ще има прием по специалностите "Икономист земеделско стопанство" и "Текстилен техник в предачно производство".

9pl4003-2-manole"Разкриването на нови специалности ще продължи и през следващите години", съобщи кметът на община "Марица" Димитър Иванов и допълни, че училището в Калековец се преобразува в обединено и след осми клас в него се въвеждат специалностите "Шлосер" и "Работник в дървообработването".

"Голяма част от бързоразвиващата се Тракия икономическа зона е в чертите на община "Марица" и в момента текат преговори с представители на бизнеса, чиято цел е да бъдат конкретизирани съответните направления, в които е нужно да се обучават кадри. Политиката на сътрудничество и близък диалог с частния сектор е ползотворна и ще сведе нивото на безработицата до символични стойности в най-прогресиращата община в страната, каквато е нашата "Марица", допълни кметът Димитър Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони