Община Нови пазар ще пести ток със саниране До 40% намаляват разходите

Автентичният вид на каменната фасада на сградата в Нови пазар ще бъде запазен, ще се ремонтират само компрометирани части

Сградата на общинската администрация в град Нови пазар ще бъде ремонтирана за над 2,572 млн.лв. Със санирането кметството трябва да намали сметките си за електроенергия до 40% месечно, каза кметът Ивайло Камаджиев, който в понеделник даде официален старт на обновлението.

Кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев обяви, че разходите за ток след ремонта трябва да паднат с до 40%
Кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев обяви, че разходите за ток след ремонта трябва да паднат с до 40%

По-голяма част от средствата за ремонт на 5-етажната сграда са по ОП“Региони в растеж“, а към 390 000 лв. от сумата е национално съфинансиране. До края на годината строителите трябва да са приключи със санирането. То започва от първия и петия етаж, които са освободени от администрацията.

Предвижда се сградата да бъде санирана отвън и отвътре, но външната й каменна фасада ще се запази. Ще бъде подменена част от покривната изолация, ще се смени дограмата и вратите. Предвиден е цялостен ремонт на стени, тавани и настилки в помещенията, като резултат от подмяната и ремонта на ел.инсталацията. Сградата ще има нова котелна и отоплителна инсталация, както и енергоспестяващо осветление.

Както „Труд“ писа, три са обществените сгради в Нови пазар, които ще бъдат обновени с евросредства и преди седмица стартира саниране на полицейското управление. След кметството, старт на ремонтите ще бъде даден и в сградата на противопожарната служба. Още 12 жилищни кооперации в града, които не са допустими по Националната програмата за енергийна ефективонст, ще бъдат обновени с евросредства, каза градоначалникът. Общината е спечелила проекти за общо 7,5 млн.лв.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.