Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

Община Павликени иска пътя от Бяла черква до Павликени да стане общински

Община Павликени със свое писмо до Агенция „Пътна Инфраструктура“ в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и до Областно пътно управление – Велико Търново потвърди искането си пътят III-405 (София – Варна) – Добромирка – Свищов, от км 21+457 до км 22+899 от публична държавно собственост да се промени в публична общинска собственост.

Отсечката свързва двата града в общината –Павликени и Бяла черква и по нея ежедневно преминават стотици техни жители. Те заплащат винетни такси за преминаването на 1,4 км между двата града.

Пътят е част от Републиканската пътна мрежа, а чрез него се осигурява транспорта на товари и хора в направление север-юг през територията на Община Павликени. Част от него е натоварен допълнително и от местен трафик между градовете Бяла черква и Павликени. Гражданите и фирмите, ползващи само този участък, също са принудени да плащат винетни такси, което ги поставя в неравностойно положение с останалите участници в движението по пътищата. Голяма част от населението на втория град в общината пътува до Павликени ежедневно до работните си места, за медицинско лечение, социални и административни услуги, училище, жп транспорт, културни мероприятия и др.

През годините община Павликени финансира изграждането на улично осветление, озеленяване и поддръжка на велоалеята в сервитута на пътя, която се ползва непрекъснато за придвижване между двата града.

„В град Бяла черква живее все повече население на пенсионна възраст, което използва леките си автомобили за придвижване до Павликени за посещение на лекарски кабинети, извършване на изследвания, закупуване на лекарства и хранителни стоки, а между двете селища няма удобен градски транспорт“, посочва в свое писмо кметът на Бяла черква Албена Тодорова.
Проблемът описва в свое писмо и кметския наместник на с.Росица Айгюн Юмеров. Селото отстои на 4 км от Павликени, а единственият път към него преминава през въпросната отсечка.

Жителите на населените места неколкократно са отправяли искания към общинското ръководство за предприемане на действия по промяна на собствеността на този участък.
Още през 2019 г. със свое писмо Община Павликени изяви желание участъкът да бъде предоставен в собственост. На свое заседание от 24 януари 2019г. Общински съвет Павликени даде съгласие за промяна на собствеността.

Отговорът от Агенция „Пътна инфраструктура“ тогава беше, че искането не може да бъде прието, тъй като се отнася до участък от републикански път свързващ две отделни административни единици.
Сега със свое писмо Община Павликени препотвърди намерението си да стопанисва въпросния участък.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.