Турски полицай стреля по колега, а след това в себе си, след спор

Росен Желязков: Досега в Европейския парламент не е имало прецедент, какъвто има с пакет „Мобилност“ 1 Според министърът се спекулира по темата

Масови арести след атаки срещу роми в Париж

Красимир Каракачанов: Не мисля, че скандалът с апартаментите ще разклати властта

Главният прокурор на Турция и заместничката му в музей „Етъра” опитаха как се тъче

Нова водна стена, пейки и осветление на площад „Гарибалди“ Предстоят довършителни дейности по озеленяването

Възпоменание пред Паметника на Одринската епопея в Деня на Тракия (СНИМКИ)

Административният капацитет в България сe е подобрил с над 4% Това сочат резултатите от национално проучване „Индекс на административния капацитет на държавната администрация” на Стопанска академия

Апелативният съд обяви за решаване дело за пране на пари срещу трима сливенци

Това ли наричате футбол?

Пламен Таушанов, БАЗП: Над 15 000 българи умират годишно заради замърсяването на въздуха

Мария Захарова: САЩ трябва да спрат да тормозят венецуелския народ със санкции

Момчета потрошиха площадка, камери ги записаха

Англия с жалба до УЕФА, заради маймунски звуци

Обезопасяват парка „Борово око” в Търговище По предписание се премахват стари дървета и се засаждат нови видове

Община Павликени и две испански общини борят младежката безработица по проект

Община Павликени и испанските общини Мелиде и Ла Баня предприемат съвместни действия срещу младежката безработица. Те са част от проекта „Партньорство и координация за по-добро бъдеще, чрез въвеждане на иновативни подходи и добри практики за заетост в община Павликени”, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“, приоритетна ос „Транснационално сътрудничество“.

В общините Мелиде и Ла Баня, намиращи се в област Галисия, близо до Сантяго де Компостела, вече са създадени успешни местни инициативи с фокус към осигуряването на трудова заетост на икономически неактивни лица, в т.ч. обезкуражени лица, търсещи работа безработни лица и групи в неравностойно положение на пазара на труда.

Община Павликени ще изследва постигнатия опит и ще го приложи на българска територия. Изследването и анализа на успешните политики на пазара на труда в двете испански общини и възможностите за трансфер и прилагане на чуждестранния опит, добри практики и иновативни модели на въздействие върху неактивни и трайно безработни ще допринесе за успешното им включване и трайно реализиране на пазара на труда.

Предвижда се в Павликени да бъде създаден информационен център, в който да предлага информация и подкрепа на лица от целевите групи в общината, вкл. да се организират информационни в населените места от общината, като консултира и мотивира обезверените и демотивирани лица, организира практически семинари и курсове на различни теми, насочени към формиране на умения, даващи повече възможности за работа и др.

Информационен сайт ще подпомага търсещите работа. Той ще предоставя възможност на икономически неактивни лица да получат достъп до необходимата информация за пазара на труда, да се улесни достъпът им до пазара на труда, борбата с бедността и социалното изключване.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.