На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Община Павликени осигури топъл обяд на социално слаби до 31 октомври

Снимка: Архив

Община Павликени подписа допълнително споразумение към договор BG05FMOP001-03.002-0105-С01 „Осигуряване на топъл обяд в община Павликени”, с което се продължава срока на предоставяне на услугата „Топъл обяд“ до 31.10.2017 г.

Проектът е насочен към хората в затруднено материално положение. Той ще допринесе за постигане на общата цел на Оперативната програма, свързана с намаляване на броя на живеещите в бедност лица чрез подпомагането им с храна, с оглед преодоляване на основното материално лишение.

Чрез проекта се създаде обществена трапезария на територията на община Павликени, която осигурява топъл обяд на лица, живеещи в бедност. Трапезарията се реализира със собствен ресурс на Община Павликени, като приготвянето на храната се извършва в Домашен социален патронаж с. Караисен. Услугата ще се предоставя на територията на селата с. Караисен, с. Батак, с.Патреш, с. Горна Липница и с. Долна Липница. Обществената трапезария ще предоставя „Топъл обяд” на общо 30 потребители в работните дни от седмицата, в периода от 01 май 2017 г. до 31 октомври 2017 г. на следните целеви групи: самотноживеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото си или труда си и получават пенсии в минимални размери; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция социално подпомагане“.

Топлият обяд включва супа, основно ястие и хляб, десерт – при наличие на реализирани икономии. Доставянето ще се извършва в дома на одобрените потребители чрез наличните автомобили на Домашен социален патронаж.
През периода на реализацията на дейностите по проекта продължава приема на заявления от кандидати, желаещи да ползват тази услуга. Те трябва да са от селата с. Караисен, с. Батак, с.Патреш, с. Горна Липница и с. Долна Липница и да принадлежат към определените целеви групи. Заявленията/по образец/ се приемат всеки работен ден в Домашен социален патронаж гр.Павликени, ул. „Съединение“№2 .

Реализирането на този проект е част от целенасочената социална политика, която Община Павликени развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация. Гарантирано е предоставяне на разнообразно седмично меню, с което се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане г. към Агенция за социално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица .

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.