Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

Община Павликени сподели опит за интеграцията на учениците с експерти от Гърция и Румъния

Община Павликени представи добрите си практики за интеграция на учениците от етническите малцинства по време на тристранна международна среща с представители на Гърция и Румъния. Гостите дойдоха в Павликени във връзка с проект „Работим заедно за приобщаващо образование”, изпълняван от СУ „Бачо Киро”-Павликени.

Проектът е финансиран от програма Еразъм +, Ключова дейност 2 – Стратегически партньорства /договор N° 2016-1- EL01-KA201-023446/. Благодарение на дейностите по проекта експертите от трите държави обмениха добри практики в сферата на интеграцията и социализацията на граждани от етническите малцинства.

Целта на проекта е да се обмени опит между училища, училищни инспекторати, НПО и консултанти в социалните услуги, като всички те имат опит в изпълнението на дейности и проекти, насочени към приобщаването на ромите, а повечето имат и значителен опит в приобщаване на ромските ученици в училището. Проектът ще улесни обмена на опит и добри практики между участващите организации по отношение на националните приоритети в приобщаването на ромите в областта на образованието, както и на инструменти и методи, които те прилагат или такива, които са реализирали и са постигнати положителни резултати.

„Една от силните черти на Вашия проект е, че обединява много от заинтересуваните страни по този въпрос. Несъмнено всеки от тях има значителен опит в приобщаване на ромските ученици в училището“, каза в приветствието си към гостите инж.Емануил Манолов, кмет на Община Павликени. Той изрази надежда, че практиките, които са споделени по време на форума, ще получат разпространение като добри практики и в други населени места с различни социално-икономически характеристики и в трите държави.

На срещата присъстваха още общински съветници, началници на отдели и служители от Общинската администрация, граждани и гости.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.