Община Пазарджик издаде акт за раждане на бебето от самолета на „Луфтханза”

Община Пазарджик е регистрирала раждането на детето Николай, появило се на бял свят на височина над 11 000 метра на борда на немската компания Луфтханза груп на 26 юли 2017 година. в 12:37 часа. В пресъставения акт за раждане на малкия Николай, издаден на 15 август 2017 г., са вписани без изменение, данните посочени в акта за раждане, съставен в българското посолство във Великобритания – име, дата на раждане, пол и установен произход.

Софтуерният продукт, с който работи Дирекция „Гражданска регистрация на населението“ в Община Пазарджик, наложи изписване със съкращения на мястото на раждане на детето, което в първичния акт е изписано на ръка със следния текст-международно въздушно пространство – координати: 49 градуса Север, 21 градуса Запад, самолет на Луфтханза. Този текст в издадения пасаван (временен паспорт) на детето е вписан с абревиатурата – МВП (международно въздушно пространство).

От Община Пазарджик допълват, че съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и изрична молба на семейството към настоящия момент не може да бъде предоставена повече информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България