Община Пазарджик си иска от държавата сградата на бившия Институт за детски учителки

Община Пазарджик изпрати официално искане до областния управител Стефан Мирев за придобиване на собственост на държавен имот, находящ се на улица „Неофит Бозвели” 29 в града.

Става дума за сградата, в която се е помещавал бившият Институт за детски учителки, а по-късно и Педагогическият колеж към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Предстои приемане на решение от ОбС-Пазарджик за даване на съгласие за придобиване на собствеността, съобщи още кметът Тодор Попов.

Общината е сезирана от директора на Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Пазарджик и председателите на управителните съвети на спортни дружества на територията на града, че имат остра нужда от допълнителни учебни помещения и сгради, които да осигурят благоприятни условия за ефективно протичане на образователно-възпитателния и спортен процес. В СУ „Д-р Петър Берон“ се учи на 2 смени, а училищната сграда е построена през 1942 г. и същата не задоволява нуждата от необходимия брой учебни и спортни помещения.

Педагогическият колеж към ПУ „Паисий Хилендарски“ пък е закрит с постановление № 123/30.05.2006 г. на Министерски съвет. Сградите, които са се ползвали от колежа към настоящия момент са необитаеми, неизползваеми и не се поддържат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони