Двама полицаи са в болница след катастрофа в София

Автобус блъсна кола на Аспаруховия мост във Варна, четирима пострадаха Катастрофа предизвика голямо задръстване

Заловиха бракониери да мятат мрежи на микроязовир край Полски Тръмбеш Спипаните са двама пенсионери, които влезли във водоема с лодка

До 17 тона тегли най-якият пикап Серията Super Duty F250/F350/F450 на Ford притежава брутални способности с 6,7-литров дизелов мотор V8

Познайник на полицията е задържан след опит да осуети проверка

Менда Стоянова: Бюджет 2020 е като пица с пармезан и шунка

8 души са задържани при мащабна операция срещу наркотрафика в Бургас

Задържаха двама с наркотици в Горна Оряховица и Велико Търново

Как да мотивираме правилно детето си да учи английски?

Фандъкова: Няма да допусна да властват популистки идеи в София

Няма опасност за живота на жената, блъсната от трамвай в София

Тръмп е предложил на Ердоган сделка за 100 милиарда долара и решаване на въпроса за санкциите за С-400

Шофьорът на камион, който уби 5-годишно дете в Русе, имал и 7 други нарушения

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, пред „Труд“: Общините са много зависими от централната власт

Конституционният съд обяви Янине Анес за временен президент на Боливия

Община Панагюрище кандидатства за 350 000 лв. по инвестиционна програма „Минерални води“

Община Панагюрище внесе в Националния доверителен екофонд проектно предложение „Развитие на находище „Баня“ чрез пълноценно използване на природния ресурс „минерална вода“ по пилотна схема на Инвестиционна програма „Минерални води“.

Общата цел на проектното предложение е икономическо развитие в селския район чрез ефективно използване на природните ресурси на минералната вода в село Баня. Проектът предвижда реконструкция и модернизация на водопровод за минерална вода и изграждане на резервоар. Общата стойност на проектното предложение е 353 694,46 лв., от които 176 847,23 лв. е размерът на исканата безвъзмездна финансова помощ от Инвестиционна програма „Минерални води“, а 176 847,23 лв. е собственото финансиране.

Чрез реализирането на проекта ще се осигури временна заетост на местни хора, които ще бъдат ангажирани в строително-монтажните дейности, и ще се подобри качеството на живот в село Баня. Проектното предложение отразява общите цели на местните политики за предприемане на мерки за преодоляване на негативните демографски тенденции и задържане на младите хора, осигурявайки им по-добър живот чрез създаване на условия за развитие на местната икономика, привличане на инвеститори и развитие на туризма. Очаква се след реализиране на проекта да се увеличат ползвателите на минерална вода чрез привличане на инвестиции в сферата на туризма.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.