Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Верижна катастрофа на „Цариградско шосе“

Какво заплашили служителите на “Топлофикация” в случай на неповишаване на заплатите им?

Американските власти задържаха шестима граждани на Саудитска Арабия за стрелбата във Флорида

Вижте какво ще е времето днес

2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя

Засилени мерки за сигурност преди 8 декември

Прощална премия от Боби Михайлов

Осем извода за икономическата политика България получи по-висок кредитен рейтинг

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 7 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 07.12.2019

На 7 декември 2019 да почерпят

Община плаща за кола, помляна от дърво Според съда причината не е във вятъра

Районен съд – Нови пазар

Община Нови пазар е осъдена да заплати 831 лв. щети по паркиран автомобил, върху който рухнало дърво. Към това се добавят и още 357 лв. деловодни разноски, които кметството дължи на собственика на помляния „Фолксваген Голф“ Х.Ю. Решението е на Районния съд в Нови пазар и може да бъде обжалвано. За сега общината не е успяла да докаже, че вината е на природата.

Инцидентът станал на 20 юни т.г. на централната улица в града, близо до завод „Китка“. Собственикът работел в предприятието и бил втора смяна, когато към 20 часа колеги му казали, че колата му е затисната от огромно дърво. Навън заварил пожарникари да се борят с него и да го отстраняват от автомобила. Голфът бил с премазано купе, щети по вратите и стъклата и ремонтът струвал 831 лв. с лихвите до момента.

Искът на шофьора за причинени материални щети към общината бил за 1500 лв. От кметството реагирали, че причината е в силната буря в същия ден с вятър и дъжд и не могат да влияят на прирордната стихия. Дървото обаче рухнало след спиране на вятъра, освен това било изсъхнало и корените му били изгнили, опонирал ищецът.

Според магистрати, в деня на инцидента е имало валеж и вятър, но не с такъв интензитет, че да се приеме непреодолима сила. „В случая именно общината, чрез съответните си служби е задължена да се грижи и поддържа крайпътното озеленяване на територията на града“, пише в решение на съда, който приема иска за доказан.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.