Валежите спират, очакват се температури до 14 градуса

САЩ са платили за медицинската помощ от Русия в борбата с COVID-19

30 вече са излекуваните от Covid-19 у нас, има два смъртни случая (ВИДЕО) 28 са новите положителни проби за коронавирус, общо стават 477

Парламентът ще разглежда днес предложението за удължаване на извънредното положение

141 години от обявяването на София за българска столица

Потенциална ваксина срещу COVID-19 е била тествана успешно върху мишки в САЩ

Европарламентът с извънредна пленарна сесия на 16 и 17 април

Заразените с коронавирус по света са над 1 милион

На 3 април 2020 да почерпят

Успехът е с Везните, упреци от колеги за Девите – Дневният хороскоп на Алена

Всички обичат Генерала

Почти 1 милион са заразените с коронавирус в света

Томислав Дончев: Ще има безвъзмездна помощ за най-засегнатите компании

Захариева: Нашите граждани очакват НАТО активно да се включи в борбата с коронавируса

Проф. Кантарджиев: Пикът на заразата се очаква в края на месеца, болните вече са 458

Община Пловдив въвежда спецрежим за обслужването на граждани

В община Пловдив от утре административното обслужване на гражданите ще се осъществява при специален режим, сочи заповед на кмета Здравко Димитров. Всички справки, заявяване и получаване на услуги ще се извършват само в деловодствата или при възможност по електронен път, съобщи БНР.

Целта е избягване на струпване на много хора в затворени пространства.

В сградите ще се допускат не повече от двама граждани едновременно, които ще трябва да спазват и необходимата дистанция от 1,5 м помежду си.

В общинските сгради ще бъдат допускани при необходимост и по изключение външни лица, само с разрешение на съответните ръководители на дирекции и отдели. Имената на допуснатите лица ще се записват в регистър от служителите на ОП „Общинска охрана“. Няма да се допускат външни лица с грипоподобна симптоматика.

Входът на гражданите, физическите и юридически лица в сградата на пл. „Централен“ № 1 (деловодство отдел „Деловодно-информационно и документално обслужване“, отдел ГРАО, деловодство на дирекция „Общинска собственост“) ще става само и единствено през централния вход откъм площада.

Достъпът на граждани до деловодството и касата в сградата на пл. „Стефан Стамболов“ № 1 ще става през централния вход. Служителите на ОП „Общинска охрана“ ще допускат само по един гражданин.

При необходимост от контакт с конкретен служител на общинската администрация, както и на служител на АДФИ, Сметна палата или Инспекция по труда, информацията да бъде обменяна по телефон или по електронен път.

Въведен е строг режим за постоянна дезинфекция на помещенията, в които се работи с граждани. Същото така са дезифекцирани всички работни и сервизни помещения в сградите на общината. Почистени и дезинфекцирани всички подове, врати, дръжки, первази на работните помещения и на общите помещения в сградите, дезинфекцирани са работните плотове. Във всички помещения е извършено сухо почистване, мокро миене с вода и сапун и дезинфекция чрез обтриване с водни разтвори, съдържащи дезинфектант (хипохлорид), разтворен в съотношение по инструкции на ОП „Дезинфекционна станция“.

В общинската администрация със съдействие на службата по трудова медицина ще бъде преразгледана и допълнена оценката на риска. На всички служители ще бъде проведен извънреден инструктаж.

Кметът Здравко Димитров призовава служителите в общинската и районните администрации и работещите във всички звена на бюджетна издръжка, както и гражданите за самодисциплина, самосъзнание, съдействие и солидарност с цел по-бързо излизане от създалата се кризисна ситуация.

Работна група, начело със заместник-кмета на район „Източен“ Ерол Садъков, служителите на районната администрация и Шесто РУ обикалят из района, за да следят спазва ли се заповедта да няма струпване на хора.

„Категорично забраняваме събиране на много хора по време на празници или погребения. За целта се забранява и организираният транспорт с автобуси. Строго ще следим да не се рови в кофите за боклук, подчерта районният кмет Иван Стоянов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.