Община Пловдив дава 3 млн.лв. за отчуждаване на имоти през 2017 г.

Близо 3 млн.лв. ще плати Община Пловдив за процедури по отчуждаване на недвижими имоти частна собственост във връзка с реализацията на големи инфраструктурни проекти като реконструкция и разширение на "Голямоконарско шосе", подземната връзка под жп линията за София "Модър"-"Царевец" и булевардите "Васил Априлов" и "Северен".

Вече са изготвени обявления за първите шест от над 50 имота на територията на Пловдив от бул. "Дунав" до границата с Община Марица за разширението на "Голямоконарско шосе".

Определена е площта, подлежаща на отчуждаване и равностойното парично обезщетение на въпросните имоти. След изтичане на законоустановения срок предстои издаване на заповеди за отчуждаване. При влизането им в сила общината ще изплати определеното обезщетение и ще придобие собствеността върху същите.

Изграждането на "Голямоконарско шосе" е сред приоритетите на Община Пловдив. "Това е проект, насочен към икономическото развитие на региона, чиято реализация е от голямо значение. Тук са съсредоточени много индустриални предприятия, в които работят хиляди граждани. Пътят е и входна артерия към Пловдив от автомагистрала "Тракия". С реализирането на проекта ще се даде нов тласък на бизнеса в Северната индустриална зона, ще се подобри и оптимизира организацията на движението и ще се даде приоритет на градския транспорт, велосипедните и пешеходните алеи", коментира кметът на Пловдив Иван Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони