Община Пловдив започва от 11 декември издаването на разрешителни за таксиметров превоз за 2018 г.

Снимка: Архив

Община Пловдив започва от 11 декември издаването на разрешителни за таксиметров превоз през 2018 г. , съобщиха от градската управа под тепетата. Редът за получаването му е следният – най-напред се подава заявление в общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта”, като документът трябва да е придружен с приложен списък на автомобилите с посочен срок на разрешението от превозвача, който да съответства с платения данък. Към заявлението се прилагат всички изискуеми документи, съгласно чл.24, ал.2 от Наредба 34/1999 г.

Разрешителните, посочени в едно заявление, следва да са с един и същи срок, а при различен срок се подават различни заявления. Кандидатите с регистрация извън Община Пловдив следва да представят документ за наличие/липса на задължения за общината, в която са регистрирани. Цената за издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз е 34 лв. Издаването на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници – за един автомобил при същия превозвач при издадено предходно разрешение за извършване на таксиметров превоз с валидност след 31 декември 2018 г. е безплатно само при първото и второто подаване на заявление за 2018 г., при представени изискуеми документи по чл. 24 ал. 2 от Наредба 34 от 6 декември 1999 г. за таксиметров превоз на пътници и платен данък за таксиметров превоз на пътници.

Определеният данък може да бъде платен касово в Дирекция „Местни данъци и такси” и изнесените касови гишета в районните администрации, както и по банков път. При касово заплащане на задълженото лице получава приходна квитанция с посочени в нея данни за автомобили и срок, за който е платен данъкът. Разрешителното за извършване на таксиметров превоз за 2018 г. се получава в срок от 3 работни дни съгласно решение № 504 на ОбС-Пловдив, от 8 декември 2016 г., допълниха от градската управа под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони