Община Пловдив избира между 291 оферти за санирането на 51 многофамилни жилища

14 фирми се натискат да ремонтират блок в квартал "Кючук Париж"

Община Пловдив ще избира между 291 оферти на 93 фирми за саниране на 51 многофамилни жилища по Националната програма за енергийна ефективност, разкри ресорният за общинската собственост зам.-кмет инж. Димитър Кацарски.

"Имаме кандидати за всички 51 позиции, включително и за тези в ромския квартал "Столипиново". Това вероятно се дължи на факта, че Пловдив е общината с най-облекчена процедура - единственото изискване е кандидатите да са членове на Камарата на строителите", заяви зам.-кметът Кацарски.

Девет от подалите документи общо 102 фирми обаче са отстранени от участие в конкурса, тъй като ценовите им предложения били в прозрачни пликове. Най-голям е напливът за обектите в район "Южен", като рекордьор е многоетажна сграда на улица "Петрова нива" в квартал "Кючук Париж", за чието саниране се натискат цели 14 фирми. "Добрата новина е, че не липсва оферта за нито една от обявените 51 позиции. Най-малко - по една оферта, има за 2 сгради, а за други три - има по 2 оферти.

Реално санирането по националната програма в Пловдив може да започне до месец - до края на септември назначената комисия ще излезе с протокол кои са одобрените 51 фирми за санирането на всичките 51 сгради, тъй като такъв е регламентът", поясни инж. Кацарски.

Коментари

Задължително поле