Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Община Пловдив иска от държавата цялата собственост на Партийния дом

Така ще изглежда бившият Партиен дом в Пловдив след санирането и обновяването му според проекта на архитектите от студио "22 век", които спечелиха конкурса за бъдещата визия на 12-етажната сграда на площад "Централен".

Община Пловдив ще поиска от правителството да й бъде прехвърлена цялата собственост върху бившия Партиен дом на площад „Централен“. Става дума за петия, шестия и 11-ия етаж, 1/4 идеална част от общите части на 12-етажната сграда, както и прилежащата й Концертна зала и дворно място. Те в момента са държавна собственост, а 3 от етажите се ползват от местните структури на АДФИ (Агенция за държавна финансова инспекция) и Инспекцията по труда.

Кметът Иван Тотев и екипът му са си поставили амбициозната цел до 2019 година, когато Пловдив ще бъде европейска столица на културата, да бъде изцяло променена визията на централната градска част, включваща и бившия Партиен дом. За него градската управа под тепетата е изготвила проект за реконструкция, предвиждащ пълна промяна на фасадата, изграждане на фронт офис в южната част, външен панорамен асансьор в източната част, който ще води до върха на сградата, където ще се ситуира амфитеатрално кафене на две нива. Около 9 млн.лв. ще струва реализацията на амбициозния проект, който е разделен на 2 подпроекта по 4,5 млн.лв. всеки.

Община Пловдив кандидатства за финансиране пред Националния доверителен фонд и ОП „Региони в растеж“, като първият подпроект включва енергийна ефективност на фасадата, външен асансьор, тераса и кафене на покрива, а вторият е свързан с конструктивна промяна и вътрешно преустройство на 12-етажната сграда. Община Пловдив ще търси пари от държавата или ЕС по оперативните програми и за обновяване на площад „Централен“, който до 2019 г. трябва да е с тотално нова визия. Това ще ще струва поне 10-12 млн.лв., но сумата може да достигне и 20 млн.лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.