5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Община Пловдив купува 4000 тона сол

Община Пловдив ще закупи 4000 тона сол, като по средата на лятото дори вече е обявена обществена поръчка за доставка на необходимите количества с прогнозна максимална цена под 500 000 лв.

Над половината от нужната сума за закупуването на противообледителни материали ще дойде от икономиите в общинския бюджет за почистване и поддръжка на близо 18 000 дъждоприемни шахти в размер на 260 400 лева. В план сметката за 2017 г. за тази дейност са предвидени 770 000 лв., но тази сума ще падна до 509 600 лв. на базата на избора на нов изпълнител за поддръжката и почистването на шахтите в лицето на „КМД” АД и сключения през месец юни 2017 г. нов договор с тази комунална фирма.

Остатъкът от 260 400 лв. ще бъде пренасочен за закупуването на 4000 тона сол, тъй като запасите на общинско предприятие „Чистота” след последната люта зима са се стопили до 626 тона, тъй като се наложи не само всеки ден, но дори и по 2 пъти дневно да се разхвърлят противообледителни материали по надлези, мостове, тротоари, улици и булеварди в града под тепетата.

Промяната в общински бюджет-2017, според който перото за почистването на Пловдив възлиза общо на 31 774 314 лева, бе гласувано от местния парламент на сесията в четвъртък.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.