Община Пловдив отпуска 1000 лв. на вдовица с 3 деца, останали сираци след автокатастрофа

Община Пловдив ще отпусне еднократна помощ от 1000 лв. на 46-годишната жителка на града под тепетата Корнелия Петкова и трите й деца на 7, 9 и 10 години, които останаха сираци, след като баща им Атанас Ланджев загина на 18 ноември при автомобилна катастрофа на кръстовището на бул. "Руски" с ул. "Данаил Николаев".

Неговото "Пежо 405" бе премазано до неузнаваемост от мощно "Ауди", движещо се с бясна скорост и управлявано от употребилия алкохол 26-годишен шофьор Любомир Трайков. Зам.-кметът на Пловдив по социалната политика Георги Титюков внесе в местния парламент предложение за финансова помощ на осиротялото семейство, което ще бъде гласувано на сесията в четвъртък. Майката Корнелия Петкова е безработна повече от 5 години и единствените доходи на семейството са 130 лв. месечно, които получава за трите си деца от дирекция "Социално подпомагане".

За да осигурява нужните средства за издръжката на семейството, бащата е бил принуден да работи на 2 места и именно от едно от тях се е прибирал във фаталната нощ на 18 ноември заедно със своя колежка, племенникът си Димитър и приятелката му. Атанас Ланджев бе положен в ковчега в чужд костюм, защото нямал собствен, а всички разноски по погребението му бяха поети от шефа на фирма "Трайков Транс" Младен Трайков, баща на Любомир Трайков, тъй като жена му Корнелия Петков имала едва 46 лв., намерени в един от джобовете на якето, с което бил в момента на катастрофата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони