Терористът от Страсбург е застрелян от полицията Укривал се е в склад на 4 км от Коледния базар

Емигрантката Роси е втората жена-финалист във „Фермата“

​Френското правителство оцеля при вот на недоверие

Турция извърши въздушни удари срещу бази на терористи в Северен Ирак

Нападение с хладно оръжие в столичния квартал „Христо Ботев“, ранени са три жени и дете Извършителят е 24-годишен мъж

ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Патриотите предлагат данъчни облекчения и при осиновяване

Община Пловдив получи високо отличие за иновации в образованието

Община Пловдив получи приз за иновации в образованието за проекта „Подпомагане на общински училища за внедряване на нови образователни технологии и дигитализация на учебния процес“. Високото отличие беше връчено на заместник-кмета Стефан Стоянов на церемония, организирана от Фондация за реформа в местното самоуправление в рамките на първото издание на Програмата за добри практики в местното самоуправление в България. „За нас в Община Пловдив образованието е сред основните приоритети в управлението. От началото на тази година работим по тригодишна програма, която въвежда пакет от реформи, обхващащи цялата система от предучилищното до висшето образование. Дигитализацията на учебния процес и въвеждането на платформата на Google за образование е важна крачка към модернизация на образованието и към интеграция на децата към училищната институция“, заяви зам.-кметът Стефан Стоянов.

Програмата за добри практики в местното самоуправление се организира с подкрепата на МРРБ и Съвета на Европа в Страсбург. Тя е разработена от Центъра за експертиза на реформата в местното самоуправление в няколко страни и цели да изгради мрежа за обмяна на опит между общините във връзка с въвеждане, разработване и реализация на иновативни практики в общинското управление. Общо 29 практики от 19 общини са кандидатствали по програмата, а отличените бяха 6 от тях. Община Пловдив реализира редица успешни политики в сферата на местното образование, като въвеждането на „Монтесори педагогика“ в детските градини, осигури подкрепа на програмата за иновативни училища, оказва техническа помощ на учебния процес и на бакалавърската програма за „Софтуерно инженерство“. Дигитализация на учебния процес е важна част от пакета реформи, по които работи администрацията и цели до края на 2019 г. да даде възможност на всички общински училища да се интегрират към облачната система на Google за образование.

Това ще позволи на педагозите да използват редица съвременни инструменти в образователната система и постепенно да се премине към безхартиено обучение. Ще осигури и реално интегриране на родителите към учебния процес. Всяко дете ще получи личен имейл, през който ще има достъп до база данни на училището, електронни уроци, презентации, домашни работи и т.н. Въвеждането на съвременни технологии ще улесни работата на учителите и ще направи учебния процес по-интересен, но и ще помогне на учениците да усвоят набор от умения на 21-ви век. В момента по програмата за дигитализация се работи в 17 от 53 общински училища. Пълната интеграция в едно училище отнема между 2 и 4 години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.