Момче се удави в река Росица 17-годишният младеж е от великотърновското село Ресен

Турция намали военната служба на шест месеца

Шоколадовото изкушение Лаис Рибейро

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Черна гора

Прокуратурата поиска задържане под стража за седемте обвинени за трафик на мигранти

ДПС няма да участва в консултации за партийните субсидии

Евакуираха 15-хиляден град в Япония заради опасност от свлачища

Цената на биткойна надхвърли 12 000 долара

Торнадо издуха яхтено пристанище пред погледите на ужасени туристи (ВИДЕО)

Вижте Кайли Дженър без грим и с очила (СНИМКИ)

Клиент буйствал в хотел в Търново Строшил лампа и врата в туристическия обект

Войнска кухня, отбрани блюда и целебни храни показват на фестивала „Вкусът на Средновековието“ в Търново Зрелищното събитие се организира на крепостта Царевец

Бус с нелегални мигранти катастрофира в Одрин, загинаха 10 души (ВИДЕО)

Дете оцеля по чудо след падане от осмия етаж

Безплатни работилници се организират за децата на Стара Загора

Община Пловдив получи високо отличие за иновации в образованието

Община Пловдив получи приз за иновации в образованието за проекта „Подпомагане на общински училища за внедряване на нови образователни технологии и дигитализация на учебния процес“. Високото отличие беше връчено на заместник-кмета Стефан Стоянов на церемония, организирана от Фондация за реформа в местното самоуправление в рамките на първото издание на Програмата за добри практики в местното самоуправление в България. „За нас в Община Пловдив образованието е сред основните приоритети в управлението. От началото на тази година работим по тригодишна програма, която въвежда пакет от реформи, обхващащи цялата система от предучилищното до висшето образование. Дигитализацията на учебния процес и въвеждането на платформата на Google за образование е важна крачка към модернизация на образованието и към интеграция на децата към училищната институция“, заяви зам.-кметът Стефан Стоянов.

Програмата за добри практики в местното самоуправление се организира с подкрепата на МРРБ и Съвета на Европа в Страсбург. Тя е разработена от Центъра за експертиза на реформата в местното самоуправление в няколко страни и цели да изгради мрежа за обмяна на опит между общините във връзка с въвеждане, разработване и реализация на иновативни практики в общинското управление. Общо 29 практики от 19 общини са кандидатствали по програмата, а отличените бяха 6 от тях. Община Пловдив реализира редица успешни политики в сферата на местното образование, като въвеждането на „Монтесори педагогика“ в детските градини, осигури подкрепа на програмата за иновативни училища, оказва техническа помощ на учебния процес и на бакалавърската програма за „Софтуерно инженерство“. Дигитализация на учебния процес е важна част от пакета реформи, по които работи администрацията и цели до края на 2019 г. да даде възможност на всички общински училища да се интегрират към облачната система на Google за образование.

Това ще позволи на педагозите да използват редица съвременни инструменти в образователната система и постепенно да се премине към безхартиено обучение. Ще осигури и реално интегриране на родителите към учебния процес. Всяко дете ще получи личен имейл, през който ще има достъп до база данни на училището, електронни уроци, презентации, домашни работи и т.н. Въвеждането на съвременни технологии ще улесни работата на учителите и ще направи учебния процес по-интересен, но и ще помогне на учениците да усвоят набор от умения на 21-ви век. В момента по програмата за дигитализация се работи в 17 от 53 общински училища. Пълната интеграция в едно училище отнема между 2 и 4 години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.