Община Пловдив получи сертификат за особен принос в съхраняване на българското ДНК

Община Пловдив получи в понеделник специален сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК. Той беше връчен на кмета инж. Иван Тотев от председателя на Движение национална кауза (ДНК) Андрей Арнаудов заради постигнатите резултати от дейността на общинската програма за финансиране на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

"През последните 5 години Община Пловдив води целенасочена политика по отношение на хората с репродуктивно проблеми. Радвам се, че това се вижда и оценя от организации като ДНК, ангажирали се с решаване на подобни проблеми", коментира кметът Иван Тотев. Той отбеляза, че от 2012 г. всяка година се увеличават средствата, които администрацията предоставя за предварителни изследвания на двойките. "Постигнатите резултати от общинската програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми са впечатляващи. И това е благодарение на финансирането от община Пловдив", заяви Андрей Арнаудов, който при визитата си под тепетата бе придружен от екранната си половинка Иван.

В момента Движение национална кауза (ДНК) организира кампания "Направи го за България", подкрепена от Българската православна църква и под патронажа на патриарх Неофит. В нея може да участва всяка двойка, чието дете е заченато през 2016 година. Бъдещите или настоящи родители се записват, като публикуват във фейсбук страницата на ДНК селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече роденото бебе с хаштаг #pravimgozabg. За всяка споделена бременност ДНК ще дари средства на Фондация "Искам бебе" за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в България. Записването за участие в кампанията продължава до 1 май 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони