На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Община Пловдив прави с 10 000 лв. “S`COOL ROCK FEST 2017”

Община Пловдив подкрепи с 10 000 лв. от бюджета си организирането на тазгодишното трето издание на набиращия все по-голяма популярност младежки рок фестивал за ученически банди “S`COOL ROCK FEST”.

“Община Пловдив застава за втори път зад “S’COOL ROCK FEST”, защото вярваме, че сред нас расте едно изключително младо поколение! Това са младежи, осъзнали себе си като личности и разбиращи, че личността най-пълноценно се проявява чрез творчеството. Фестът им осигурява възможност да бъдат себе си и да станат част от картината на този град, която го прави различен. Радостна съм, че тази година зад S’COOL ROCK FEST застана и кметството на район “Тракия”. Така освен музика ще бъде създадено едно прекрасно пространство, в което участниците и публиката ще могат да общуват. Вече има много съмишленици на идеята на фестивала, а това е така, защото всички вярваме, че ако даваме шанс на младите, ще гарантираме едно по-добро бъдеще. И искаме Пловдив да бъде добър пример за такъв град” заяви зам.-кметът на Пловдив по култура Амелия Гешева.

За участие вече са се записали 9 групи от 5 града – Пловдив, София, Варна, Добрич и Ямбол, а заявки ще се приемат до края на март, като се очаква да участват повече от 20 младежки банди. “S’COOL ROCK FEST” няма конкурсен характер, тъй като идеята е да бъде предоставено поле за изява на дебютанти, които в повечето случаи не са имали възможност да се представят на голяма сцена, оборудвана с професионална апаратура и пред публика, която да оцени и подкрепи техния стремеж за изява. Има обаче подобаващи награди, осигурени от спонсори. Шестима доброволци ученици ще помагат през цялото време и ще работят на терен за популяризиране на фестивала. “S’COOL ROCK FEST ПЛОВДИВ 2017” ще се проведе на два етапа.

От 11 март до 31 май в Центъра за сценични изкуства Stage 51 ще се проведат от 6 до 8 предварителни концерта. Същинската част на фестивала ще премине под формата на “S’cool Rock Camp” на 30 юни, 1 и 2 юли в парк “Лаута”. Там ще бъде изградена сцена и в непосредствена близост ще бъде обособена зона за палатков лагер. Ще се организират различни занимания – уърк шопове, игри,демонстрации и др. За ментори на групите пък са поканени Славчо Николов от БТР, Бонзи от ODD CREW, както и членове от групите DOWNER KILL и PARANORMAL. Предвид датите на заключителните концерти около 1 юли, се очаква тази година да има “July Morning” и в парк “Лаута” в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.