Община Пловдив превежда 3,385 млн.лв. на фондация за културни събития

Пренасочват за улични ремонти 357 000 лв., планирани за бутане на Гарнизонна фурна

unnamed-4

Община Пловдив ще преведе 3 385 000 лв. на фондация "Пловдив 2019" за реализиране на заложените в програмата й за 2017 г. проекти, свързани с подготовката на града под тепетата за Европейска столица на културата през 2019 г. Тази финансова операция стана възможна, след като с решение на правителството Община Пловдив ще получи 20 млн.лв. за изграждане на културна инфраструктура, като 11 млн.лв. от тях вече са преведени в градската хазна.

Това няма да е единственото прекрояване на бюджет-2019, което пловдивският парламент ще гласува на общинската сесия тази сряда. По предложение на кмета на "Западен" Димитър Колев планираните 357 000 лв. за събаряне на Гарнизонна фурна ще бъдат пренасочени за ремонти на улиците и тротоарите и за премахване на незаконните метални гаражни клетки. До този обрат се стигна, за да не се стигне до евентуални батални сцени  между хората от квартала край Гарнизонна фурна, които искат парк и детски площадки, и местни художници, желаещи бившата военна сграда да стане културен център.

Старейшините в ОбС-Пловдив ще гласуват тази сряда още няколко предложения на кмета Иван Тотев за прекрояване на общинския бюджет за 2017 г. Едно от тях е за отпускане на 60 000 лв. на ОП "Паркиране и репатриране" за закупуване на два нови автомобила за екипите, които поставят скоби на нарушителите по пловдивските булеварди и улици.

Другите са за отпускане на 30 000 лв. за рехабилитация на комбинираните спортни игрища на начално училище "Христо Ботев", както и на 23 000 лв. за нуждите на Природонаучния музей. 12 000 лв. ще отидат за довършване на залата с дивите пеперуди и растения, 2000 лв. за вентилационна система в Планетариума, а 9000 лв. за изготвяне на рекламен видеоклип.

С него Природонаучният музей ще се представи на форума за славянска култура в словенския град Пиран и ще се бори за наградите "Жива".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България