Община Пловдив учреди 5 годишни награди в областта на туризма

Община Пловдив учреди 5 годишни награди в областта на туризма, които за първи път да бъдат връчени през месец април 2017 г. Те са в следните пет категории - най-оригинален нов туристически продукт за град Пловдив; най-оригинално събитие в областта на туризма; любимо заведение в Пловдив и два приза за най-висока заетост на легловата база - в места за настаняване от клас А и клас Б.

Наградите в конкурса "Най-добри практики в туризма за 2016" са под формата на плакети и имат за цел да отличат най-високите постижения в областта на туризма и стимулират по-нататъшното му развитие в община Пловдив. Кандидатурите ще се приемат до 31 януари 2017 г. в писмен вид и/или на електронен носител в деловодството на общинско предприятие "Туризъм" на ул. "Съборна" 22 в Стария град или на E-mail [email protected].

В категория "Най-оригинален нов туристически продукт за град Пловдив" допустими участници са всички родни туроператори и туристически агенти, регистрирани като юридически лица. В категорията "Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив" право на участие имат организации и сдружения, провеждащи събития в областта на туризма в Пловдив в рамките на определен период от време (ден, уикенд, седмица, месец, сезон). Тук попадат карнавали, фестивали, чествания, празници, бизнес и научни събития и други форуми, които се провеждат по определена програма.

Излъчването на победителите в категориите "Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив" и "Любимо заведение" ще се осъществи посредством онлайн гласуване от гражданите в периода от 13 февруари до 31 март 2017 г. В категориите "Най-висока заетост на легловата база от клас А и от клас Б" победителите ще се определят на базата на статистическите данни от НСИ за реализирани нощувки и пренощували лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони